Zaventemse douane neemt vlees van beschermde wilde dieren in beslag

Aap wikiemdia commons - ss door EMG = Evolution Media Group

Specifieke controles op de luchthaven van Zaventem hebben tussen midden september en midden oktober inbreuken op de handel in bedreigde dieren aan het licht gebracht. De douane-actie gebeurde binnen de internationale operatie Thunder. De douanebeambten hebben 72 passagiers gefouilleerd en 3 kilo krokodillenvlees en vlees van twee dode apen in beslag genomen. Deze dieren worden door de internationale CITES-overeenkomst beschermd.

Bovendien werden ook drie dode, stekelvarkens ontdekt. ook illegeaal, alhoewel die niet door CITES worden beschermd. Daarnaast werd 1.287 kg andere dierlijke producten en 5.397 kg plantaardige producten in beslag genomen tijdens de inspecties.

Boetes

De illegale invoer van bushmeat uit de tropen is onderworpen aan zware boetes. Naar schatting komt er jaarlijks 44.400 kg bushmeat aan op de luchthaven. De handel in wilde dieren is een lucratieve bezigheid met een geschatte omzet van enkele miljarden euro’s per jaar.

Thunder is een internationale operatie ter bestrijding van stroperij, illegale wildoogst, illegale handel en grensoverschrijdende criminaliteit van in het wild levende dier- en plantensoorten.

Beeld: Wikimedia Commons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*