Welke landen eten het meest vlees?

Welke landen eten het meeste vlees? Volgens gegevens van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), verzameld door de website Our World in Data* , zijn de Verenigde Staten en Australië de landen waar het meest vlees gegeten wordt ter wereld, met meer dan 120 kg vlees (vis en zeevruchten niet meegerekend) per hoofd van de bevolking in 2020.

Landen die meer dan 100 kg vlees per persoon per jaar eten zijn Mongolië, Argentinië, Spanje en Servië. Terwijl rijkere landen meer vlees eten, speelt de status en plaats van vlees in de lokale keuken ook een grote rol in de consumptiegewoonten.

Consumptie van vlees in de wereld (Infographis Statista)

Minst in Afrika an Zuid-Azië

Vlees wordt het minst gegeten in Afrika en Zuid-Azië, niet alleen omdat het onbetaalbaar (of bijna onbetaalbaar) is voor veel mensen in deze regio’s, maar ook vanwege culturele factoren, of zelfs een combinatie van beide. India is bijvoorbeeld het vierde land ter wereld met de laagste vleesconsumptie, na Burundi, de Democratische Republiek Congo en Bangladesh. De economische en aanvoerproblemen in conflictregio’s zijn ook zichtbaar op onze kaart: er wordt heel weinig vlees geconsumeerd in Syrië, Irak, Afghanistan en Jemen. Hetzelfde geldt voor Noord-Korea.

  • Onze wereld in gegevens: Dit is een onafhankelijke online publicatie en database gemaakt door onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Het richt zich op het verstrekken van gegevens en onderzoek over een breed scala van mondiale vraagstukken, waaronder gezondheid, onderwijs, milieu, armoede en nog veel meer.
  • Statista is een toonaangevend online portaal voor statistieken dat toegang biedt tot een enorme verzameling gegevens, inzichten en statistieken over een breed scala aan onderwerpen, industrieën en markten.
  • Foto: Pexels

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*