Vleeswaren Antonio en Tradelio fuseren


Vlaamse familiebedrijven Vleeswaren Antonio, bekend als Breydel, en Tradelio, met merken zoals De Beauvoorder en Atelier du jardin, kondigen donderdag 6 juli 2023 aan dat ze hun krachten bundelen. De fusiegroep wil zich differentiëren als een sterke Belgische speler in de productie van fijne vleeswaren met een focus op lokaal en duurzaam ondernemerschap.

Vleeswaren Antonio is gespecialiseerd in ambachtelijke, ovengebakken delicatessen van hun eigen lokale varkenskweek. Met een korte ketenproductie waarborgen ze transparantie en duurzaamheid van stal tot bord. Tradelio is een familiegroep van bedrijven in de vleeswarenindustrie met productiesites in Oudenaarde en Veurne, en een snij- en verpakkingsbedrijf in La-Roche-en-Ardenne. Zij produceren kwalitatieve fijne vleeswaren met respect voor ambachtelijke traditie.

Lokaal en duurzaam

De fusie is gebaseerd op de gemeenschappelijke visie om zich te richten op lokale producten en duurzaam ondernemerschap. De samenwerking omvat de fusie van de productiebedrijven van Tradelio en Vleeswaren Antonio, met behoud van de respectievelijke productiesites in Oudenaarde, Veurne en Gavere. LS Frais (Slicing, Packing, Fun & many more SA), het snij- en verpakkingsbedrijf van de Tradelio-groep, blijft als onafhankelijk bedrijf actief. Peter Hostens, de huidige CEO van Tradelio, zal de fusie leiden en aan het hoofd staan van de nieuwe groep.

Groei

De fusie creëert synergieën en kansen op verschillende gebieden. De bedrijven zijn ervan overtuigd dat ze samen sterker staan om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Ze streven ernaar om zich te onderscheiden met kwalitatieve producten met een ambachtelijk karakter, ondersteund door Belgische merken en met aandacht voor korte ketenproductie. De consolidatie is gebaseerd op het behoud van de eigen identiteit en sterke familiale basis. Ze starten dit nieuwe hoofdstuk met een gezonde ambitie voor verdere groei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*