Vette darmen via programma Reizen Waes even op nationale tv

Een groep vrienden die geregeld samenkomen en dan een streekbiertje drinken en vette darmen eten. Tom Waes zei alvast nee tegen het aanbod, maar goede vette darmen blijken voor velen een lekkernij die niet te versmaden is. De vrienden kochten hun darmen bij Stefaan Gykiere in Moorsele. “Het is belangrijk dat deze vergeten gerechten worden doorgegeven”, menen deze vrienden.

Ongeveer vier jaar geleden ontmoetten Jelle Seys (36) en zes vrienden elkaar elke maand voor een leuke avond. Dit gaat gepaard met een heerlijk streekbier en een portie vette darmen.

Goed wassen

De vrienden rekenen op Slager Stefaan Gykiere uit Moorsele om die lekkernij voor hen te bereiden. Hij is een van de weinige slagers die nog darmen verkopen. “Ik ben ook een grote fan van dit gerecht. Onze slagerij staat er ook om bekend. Jong en oud komen van heinde en ver om mijn vette darmen te kopen.”

Een vuile, stinkende klus

Stefaan leerde van verschillende boeren hoe ze de darmen van varkens goed kunnen voorbereiden. “Ik heb gehoord hoe ze het gerecht hebben klaargemaakt. De vette darmen bereiden is een vies karwei en achteraf moet je jezelf goed wassen, want het kan behoorlijk stinken. Maar het eindresultaat is zeer smakelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*