Heel veel paardenworst tijdens de Lokerse feesten

Willy Van Moeseke overhandigde vorig jaar zijn geheim recept voor de paardenworsten van de Lokerse Feesten en Fonnefeesten aan slager Franky Van de Walle en zijn zoon Jef. Dagelijks maakten zij 200 kilogram van het lokale streekproduct voor de bezoekers van het Lokerse stadsfestival, samen goed voor zo’n 3.000 kilo paardenworst.

Tot vorig jaar kwam het streekproduct van Slagerij Van Moeseke, maar het in maart 2018 sloot die slagerij haar deuren. Vorig jaar kwam Willy nog dagelijks over de vloer bij Franky om poolshoogte te nemen. Deze zomer kwam hij af en toe nog eens kijken. “Ik weet dat het recept in goede handen is bij Franky en zijn zoon Jef. In tegenstelling tot al die andere jaren heb ik nu zelf tijd om eens naar de Feesten te gaan samen met mijn vrouw Linda”, aldus de beenhouwer Willy.

Gegeerd recept

De slager Willy Van Moeseke wilde het recept voor de Lokerense paardenworst aan een slager geven, zodat die worsten altijd ambachtelijk zouden blijven worden gemaakt. “Natuurlijk waren we vereerd toen Willy ons vroeg of we zijn recept wilden overnemen”, zegt Franky. “We aarzelden even omdat het veel extra werk zou betekenen. Als je zoiets als dit doet, moet je het goed doen. Het is een erfenis die je in ere moet houden.”

Het gegeerde recept heeft Franky en zijn vrouw Els alvast geen windeieren gelegd. Trouwe fans van de lokale lekkernij vinden vlot de weg naar hun slagerij aan de Oude Bruglaan. “Vroeger verkochten we ongeveer 20 kilo paardenworsten per week. Dankzij het geheime recept is dat nu 200 kilogram.”

Bron: hln

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*