Côte à l’os: van ambachtelijke slagerij naar online shop

Lokaal en biologisch vlees direct online kopen is het concept dat Côte à l’Os en Thierry Depuydt enkele weken geleden lanceerden… Vanaf nu is de winkel van deze slager uit Péruwez puur virtueel. Een revolutie in de slagerijsector die het mogelijk maakt om goede ambachtelijke producten te brengen met behulp van een eigentijdse verkoopmethode.

Thierry Depyudt is een slager die lokale vleesproducten verkoopt van een hoog kwaliteitsniveau. Vandaag kun je die enkel nog online bestellen. Makkelijk want je kunt ze ook thuis laten bezorgen. Afgelopen juni is Thierry daarmee gestart: 100% online. Geen winkel-activiteit meer, dus! “We hebben de laatste jaren altijd veel vleesverkoop en -bereidingen online verkocht”, legt hij uit. “Vroeger vertegenwoordigde dat al 30 tot 40% van onze omzet. Maar met Covid-19 is het nog meer geworden. En in de winkel wisten we niet meer hoe we op een veilige manier onze klanten moesten bestellen. Het was niet meer mogelijk om zo’n 200 klanten per dag aan de toonbank te bedienen.” De slager besloot toen om zich uitsluitend te wijden aan de online verkoop, via zijn www.shop.cotealos.com: “We werken nu alleen nog online of via telefonische bestellingen. Uiteindelijk is het makkelijker en veel hygiënischer om op deze manier te werken,” zegt de ambachtsman die er altijd een erezaak van heeft gemaakt om binnen de vleessector voor een revolutionaire vernieuwing te zorgen. “En alles wat we maken is nog verser dan voorheen, omdat het al verkocht is voordat het klaar is. Kwaliteit wint.

Afhalen of thuisbezorgen?

Zodra zijn bestelling is geplaatst, gaat de consument naar de slagerij om zijn pakje af te halen. Tweede mogelijkheid: het thuis laten bezorgen (voor Doornik, Bergen, Péruwelz, Beloeil, Bernissart, Antoing en Leuze). “Het is een extra service die we bieden.” bevestigt de slager. “Voor Péruwelz en de omliggende gemeenten doen we de levering zelf en voor Doornik en Bergen werken we samen met bedrijven die per fiets leveren.” Bovendien heeft Thierry Depuydt voor leveringen in de winter net een kleine elektrische auto aangeschaft.


Behoud van de werkgelegenheid

De slagerij van Côte à l’Os is 21ste eeuws in haar verkoopmethoden, maar zeer traditioneel en ambachtelijk in haar bereidingen en de kwaliteit van haar producten: “Wij zijn een familiale slagerij, we maken alles zelf en natuurlijk wordt het vlees altijd door mij geselecteerd op de lokale boerderijen. Het gaat dan om dieren uit de biologische of duurzame landbouw”, legt Thierry uit.

Tien mensen zijn nog steeds bezig met het voorbereiden van bestellingen. “Consumenten kunnen bestellingen plaatsen tot 4 uur ‘s ochtends. Om 6 uur ‘s ochtends ontvangen de werknemers de lijst met bestellingen en de leveringen vinden plaats van 17.00 tot 22.00 uur op weekdagen en van 10.00 tot 15.00 uur op zaterdag. Alles is dagelijks vers en het aanbod aan bereidingen is nog breder dan voorheen, omdat het nu mogelijk is om zich hierop te concentreren.

www.shop.cotealos.com of Tel. 0492/93.94.95

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*