Vakwedstrijden op Meat Expo 2023: een overzicht

De Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België organiseert de Eurobeef vakwedstrijden, de Special Junior Cup en het Gouden Mes.

EUROBEEF

Cédric Mortier, Beste Beenhouwer van België 2021-2025, nationale trofee voor beste ambachtelijke rauwe beenham 2021, beste Parijse worst 2021

De Landsbond der Beenhouwersorganiseert de ‘Special Eurobeef vakwedstrijden 2023’, waar ambachtelijke producten en vakkennis centraal staan. De wedstrijd biedt een kans voor deelnemers om erkenning te krijgen voor hun topproducten en creaties, en om hun producten te laten beoordelen door een professionele jury.

Er zijn vijf rubrieken

  1. tapasschotel
  2. ambachtelijke kookham
  3. ambachtelijke gezouten ham
  4. ambachtelijke vleesproducten
  5. ambachtelijk gezouten vleeswaren

De wedstrijd vindt plaats op zondag 24 september 2023 en de prijsuitreiking is op dinsdag 26 september 2023 tijdens Meat Expo.

Deelnemers die minstens 70% scoren krijgen een diploma en een juryverslag met tips om hun product verder te verbeteren.

Meer info:
eurobeef@kortrijkxpo.com

LEES MEER

SCHRIJF ONLINE IN VOOR DE SPECIAL JUNIORCUP via deze link Liever inschrijven met het papieren formulier? Download dit hier 

SPECIAL JUNIOR CUP

De Special Juniorcup is een wedstrijd speciaal voor jonge slagers en studenten van de slagerijschool. Het is vergelijkbaar met de Special Eurobeef-wedstrijd, maar ontworpen voor studenten om individueel of in groepen deel te nemen.

Er zijn vijf categorieën en het evenement omvat een live jurering door deskundigen, met diploma’s en feedback voor deelnemers die ten minste 70% scoren.

De wedstrijd wordt afgesloten met een tentoonstelling van de producten in Meat Expo en een prijsuitreiking met een receptie. Het doel van de wedstrijd is studenten aan te moedigen hun vaardigheden te ontwikkelen en te streven naar uitmuntendheid op dit gebied.

LEES MEER

SCHRIJF ONLINE IN VOOR DE SPECIAL JUNIORCUP VIA DEZE LINK Liever inschrijven met het papieren formulier? Download dit hier 

GOUDEN MES

Het Gouden Mes is een wedstrijd die tot doel heeft het vakmanschap in het slagersvak te bevorderen en geselecteerde leerling-slagers uit België de kans te geven hun vaardigheden op nationaal niveau te vergelijken. De jonge leerling-slagers moeten binnen 90 minuten een reeks praktische opdrachten uitvoeren, waaronder het uitbenen van een varkensrib, het verwijderen van een schouderblad en het verwerken van gehakt en spek tot drie verschillende kant-en-klare producten.

Het evenement wordt georganiseerd door de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België en Syntra West, en vindt plaats op 25 september in Hal 4.

Organisatie: Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België & Syntra West

2 Comments

  1. Welke organisatie bepaald de jury. Bepaalde vaktechnologen krijgen nooit de kans op een uitnodiging met 35 jaar ervaring op hoog niveau.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*