Tweede winkel van slager Rudy van Vleesatelier Andries in Mehelen met een uniek marktconcept opent in september

Rudy Andries, een slager uit Hombeek, Mechelen, is klaar om zijn tweede winkel, Atelier Préparé, te openen in de Geitestraat in Mechelen. In 2020 startte hij een slagerij, Vleesatelier Andries in die straat op na 26 jaar als marktslager te hebben gewerkt. De zaak bloeide en nu tovert hij de oude stoffenwinkel in dezelfde straat om in een nieuwe voedingswinkel met een uniek concept.

Drie jaar na de oprichting van Vleesatelier Andries in het Mechelse stadscentrum besloot Rudy om nog meer te investeren in de bruisende Geitestraat. Deze vernieuwde winkelstraat tussen de Bruul en de IJzerenleen in mechelen heet veel te bieden, vindt Rudy. De voormalige stoffenwinkel van Bervoets wordt momenteel omgetoverd tot een mercado, een kleinschalige overdekte markt geïnspireerd op het Spaanse concept. Terwijl de naastgelegen slagerij vers gesneden vlees blijft aanbieden volgens de voorkeuren van de klanten, zal Atelier Préparé voorverpakt vlees aanbieden voor snelle boodschappen.

Overdekte markt

Hij noemt de nieuwe winkel zelf een mercado, wat Spans is voor overdekte markt. Hier biedt hij niet alleen een verscheidenheid aan vleesproducten, maar ook verse vis, brood, gebak, kaas, fruit, groenten en bloemen. Alle producten zullen voorverpakt zijn, maar Rudy garandeert dat de kwaliteit zal voldoen aan de hoge normen die klanten gewend zijn. Hij streeft ernaar hetzelfde kwaliteitsniveau in het aanbod te handhaven door samen te werken met vertrouwde leveranciers zoals Broodbroeders voor brood en collega-marktkooplui voor vis en bloemen.

Opening begin september

De opening van Atelier Préparé is gepland voor begin september en betekent een unieke toevoeging aan de Mechelse markt. Rudy was al lang geïnspireerd door het idee van een mercado, en hoewel soortgelijke concepten bestaan in steden als Antwerpen en Gent, wordt het een primeur voor Mechelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*