Traiteur Cole zweert bij creativiteit

Glenn Volckerick van Traiteur Cole in Antwerpen stond eind 2020 opnieuw – nadat erover hem in Food & Meat mei 2020 een artikel verscheen – opnieuw eventjes in de belangstelling. Vooral zijn unieke carrièreswitch kwam aan bod. “Mijn carrière in een notendop: van hout naar vlees.”

“Ik werkte 18 jaar in de decorbouw. Voor modeshows, conventies, evenementen…. Veertien dagen per maand was ik in het buitenland. Ik heb al die tijd voor hetzelfde bedrijf gewerkt. Maar toen ging het failliet. Het was een zeer moeilijke tijd voor mij. Dus ging ik naar de VDAB om een lijst met mogelijkheden te bekijken. Ik zag er de lijst met knelpuntberoepen. Beenhouwer stond ertussen. Dat leek me nog wel tof. Ik heb toen een volledige switch gemaakt.”

De Laet & Van Haver

Ik heb een opleiding gevolgd tot traiteur, hulp-kok en chef-kok, en op een gegeven moment heb ik spontaan gesolliciteerd bij De Laet & Van Haver, de beroemdste slagerij van het land. Ik mocht direct beginnen en heb sindsdien een nieuwe manier gevonden om mijn creativiteit te uiten. Elk dier is anders. Ik kon er mijn ei kwijt. Met voedsel kan je ontzettend creatief zijn. “

Traiteur Cole

“In maart heb ik mijn eigen traiteurzaak Cole, in Zurenborg geopend. Twee weken later was Corona in het land en ging alles in lockdown. Maar het wordt elke dag beter. Ik ben in een warme buurt terechtgekomen. Als je iets doet voor de mensen hier, dan krijg je daar erkenning voor. Nu verkoop ik vlees, vis en vegetarische gerechten. En elke woensdag staat er ossobuco op het menu. Dat is mijn favoriete gerecht. Vergeet de pizza. Osso buco is echt geweldig.”

Traiteur Cole, Korte Altaarstraat 24, 2018 Antwerpen, België

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*