Jong koppel neemt slagerij Ivo over in Witgoor

Eind juli opende hij een nieuwe slagerij in Witgoor. Steven Huysmans (28) en zijn vrouw Steffie Vandeweyer (26) uit Geel zijn verhuisd naar het oude pand van slager Ivo in de Meistraat. Die laatste gaat met mensioen. dat met zijn vrouw met pensioen gaat. Steven en Steffie hebben al vijf jaar een cateringservice en beslsiten om nu deze belangrijke stap te zetten richting slagerij!

Steven Huysmans’ vader Eddy is ook slager. “De liefde voor het vak kreeg ik van hem mee!.” In 2010 is studeerde ik af aan de Hotelschool in Geel. Daarna volgde hij een gespecialiseerde opleiding in de horeca en banketbakkerij. Hij gaf ondertussen in Sint Jozef Geel aan beenhouwers in opleiding en vandaag doceert hij aan het volwassenenonderwijs van CVO HIK. Vijf jaar geleden richtte hij samen met zijn vrouw Steffie Vandeweyer het cateringbedrijf op. Het werd een groot succes en vormde de rechtstreeks aanleiding om deze nieuwe weg in te slaan.

Meer ruimte

Het koppel neemt het gebouw aan de Meistraat 113 van Ivo en Frieda over, die met pensioen gaan. “Het was al een zeer goede slagerij, bekend om zijn kwaliteit en zijn verse zelfgemaakte salades. Dat zullen we natuurlijk blijven aanbieden. Dit gebouw is ideaal omdat het ons in staat stelt om uit te breiden. Vroeger werkten we vanuit het huis van onze ouders, waar een deel van de ruimte omgevormd was tot atelier. Na een paar jaar werd het echter erg klein”, zeggen Steven en Steffie. Door ons werk van de laatste jaren kregen we de financiële ruimte om dit pand van Ivo over te nemen.

Duroc

Verder is het jonge koppel erg blij dat de slagerij van Ivo gekend was om zijn kwaliteitsvlees zoals Duroc, dat rechtstreeks komt van een boerderij in Weelde. “Het belangrijkste daarbij is dat die varkens opgekweekt worden met goed voeder, wat de kwaliteit zo goed maakt. Het vlees is sappig en verlies weinig vocht bij het bereiden. Ook hebben de varkens weinig tot geen stress. Voorts willen we al onze charcuterie zelf maken. Met de opstart is dat nu maar de helft, maar het is de bedoeling om het volledig zelf te doen.”

Vlees van Duroc-varkens betekent kwaliteitsvlees

Slager Steven Huysmans (28)

Steffie en Steven hebben twee nieuwe medewerkers aangenomen voor de slagerij. “We willen alle charcuterie voortaan zelf maken.”, vertellen ze”, Daarvoor hebben we ook twee medewerkers in dienst genomen.”

Bron: hnl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*