Finse HKScan snijdt met nieuwe watertechnologie kip en gevogelteproducten

Door de snijmessen te vervangen door waterstralen kan het bedrijf HKScan zich positioneren op meer kwalitatieve vleesproducten met vormen die zijn aangepast aan nieuwe consumptiepatronen.

HKScan, een vers vleesbedrijf dat aanwezig is in Finland, Zweden, Denemarken en de Baltische Staten, is gespecialiseerd in vleesproducten (gevogelte, varkensvlees en rundvlees) en verwerkte producten. Als onderdeel van een industrieel optimalisatieproces heeft het ervoor gekozen de messen die gebruikt worden voor het snijden van kipfilets in zijn slachthuis in Vinderup (Finland) te vervangen door een waterstraalsysteem van DSI (JBT Group). Een robotarm bevat verschillende naast elkaar geplaatste spuitmonden die hogedrukstralen uitstralen waarmee verschillende sneden kunnen worden uitgevoerd. Een primeur in Denemarken, volgens de fabrikant.
Een betere kwaliteit snede

HKScan heeft 9,3 miljoen DKK (1,25 miljoen euro) geïnvesteerd in de verbouwing van de fabriek en de aankoop van de nieuwe snijeenheid. Het rendement op de investering zal naar verwachting tussen twee en drie jaar liggen. “We verkopen al blokjes en reepjes kip, maar de sneden zijn niet aantrekkelijk en uniform genoeg wanneer ze met een mes worden gedaan. Met de nieuwe technologie zijn we ervan overtuigd dat we onze verkoop in deze categorie kunnen verhogen,” zegt verkoopmanager Morten Cederberg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*