Slagerij Havermans in Turnhout is gestopt

Klasseslager Havermans, al decennialang een klinkende naam in Turnhout, houdt ermee op. Zaakvoerders Steve Havermans en zijn vrouw Sofie Wouters, die nu 20 jaar de zaak runnen, vinden dat het tijd is geworden voor iets anders. In de sluitingsweek, de laatste week van augustus, voorzag slager Havermans nog enkele speciale acties voor zijn klanten.

“We hebben de slagerij twintig jaar met hart en ziel uitgebaat. Je doet dat met alles wat je hebt in je lichaam. Maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Steve Havermans. Samen met zijn vrouw heeft hij beslist om te stoppen met de eigen slagerij. “Ik heb het altijd graag gedaan”,  zegt Steve. “Al vraagt het veel. Je hebt geen weekends, geen feestdagen en je ziet je kinderen maar weinig.”

60 jaar

Steve Havermans stapte destijds in de zaak van zijn ouders. In Geel volgde hij de opleiding ‘slager , spekslager en traiteur’. Na zijn opleiding werkte hij nog een tijdlang samen met zijn broer Cor in de ouderlijke slagerij. Cor heeft nu een eigen slagerij in Oud-Turnhout. Steve nam de zaak van zijn ouders over. Al met al heeft de slagerij in de Turnhoutse Renier Sniedersstraat, aan de watertoren, 60 jaar bestaan. De zaak bouwde een sterke reputatie op, onder meer omdat Steve Havermans, al dan niet samen met zijn broer Cor, geregeld vakprijzen won voor zijn bereidingen. Nu wordt een overnemer gezocht. Komt die er niet, dan wordt het pand verkocht.

Afscheid

“Ik heb al veel reacties gekregen van klanten”, vertelt Steve Havermans. “Nadat we het nieuws bekend maakten op Facebook, waren er in een mum van tijd honderden reacties. Het gaat vaak om mensen die jaar en dag bij ons terecht konden. Als je dat leest, moet je soms wel een traantje wegpinken.”

Op zondag 30 augustus ging de deur definitief dicht!

Beeld: facebook, website Havermans

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*