Slagerij Gebroeders Van Den Heuvel verwelkomt na 43 jaar nieuwe ondernemers: Michiel en Jelle (straks slagerij Jemi)

De broers Guido en Remy gaven na 43 jaar de fakkel door van Slagerij Gebroeders Van Den Heuvel. Sedert 7 augustus zijn Michiel Willems en Jelle De Boey hier aan zet in de slagerij. De broers zullen tot het einde van het jaar samen blijven werken in de winkel aan de Wilrijkse Berkenlaan. “Tijdens de overgang leren de broers ons de recepten en alle kneepjes van het vak”, zegt Michiel.

Foto: De broers ontvingen in 2019 hun diamanten diploma van de arbeid in de sector van de beenhouwerij

De wereld van de slagerij heeft geen geheimen voor de broers Remy (66) en Guido (65) Van Den Heuvel. Ze begonnen op 14-jarige leeftijd als leerling in de slagerij aan de overkant van de straat. “De baas daar leerde ons alles,” legt Remy uit. “Toen hij met pensioen ging, hebben we de zaak overgenomen en na een paar jaar zijn we aan deze kant van de straat begonnen. Nu, na 43 jaar zelfstandig te zijn geweest, is het tijd voor iets anders.” Guido’s vrouw, Anny Paulissen (56), werkt ook mee in de slagerij.

Nieuwe, jonge ondernemers

Ze geven nu de fakkel door aan Michiel (35) en Jelle (35), twee vrienden in wie ze het volste vertrouwen hebben. Na een opleiding bij PIVA en jarenlange ervaring in de sector is slager Michiel enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk. “We vonden deze kans via de Slagersbond omdat we al een tijdje op zoek waren naar een zaak om over te nemen,” legt hij uit. Het nieuwe duo is van plan om het huidige concept te behouden en tegelijkertijd innovatie en modernisering te omarmen. “Zodra we de basis onder de knie hebben en alles goed loopt, overwegen we een webshop te starten en ons te richten op een aantal ‘specialiteiten'”, voegt Jelle toe. “We zitten in een welgestelde buurt, dus we willen bijvoorbeeld ook graag dry-aged vlees aanbieden.”

Op termijn zal de slagerij ook een naamsverandering ondergaan naar “Slagerij Jemi.” Voorlopig zal het, uit respect voor de vele dienstjaren van de broers, nog “Slagerij Gebroeders Van Den Heuvel” heten.

Eurobeef: tal van bekroningen

Als de broers terugblikken, dan zijn ze best wel trots op hun wedstrijddeelnames aan Eurobeef. De muren van de slagerij zijn niet groot genoeg om al hun diploma’s op te hangen: prijzen voor leverworst, kalfsrolletjes, Ardense paté, en nog veel meer. “Om de twee jaar is er de Eurobeef-wedstrijd waar we vaak aan meededen,” vertelt Remy. “Je bereidt je er lang op voor en als je dan met een prijs thuis mag komen, is dat een bevestiging dat je goede producten maakt. Onze klanten waarderen dat ook. We merken dat de populairste producten in de vitrine de producten zijn die we hier zelf bereiden. Dat maakt het werk zo leuk. Je kunt je fantasie en creativiteit kwijt in het creëren van nieuwe gerechten op basis van de seizoenen.”

In de loop der jaren hebben de broers niet alleen veel financiële crises doorstaan, maar ook een pandemie. “Sommige tijden waren moeilijk, maar je moet gewoon doorzetten,” zegt Remy. “Verrassend genoeg was Corona goed voor ons,” voegt Guido toe. “Mensen waren bang om naar supermarkten te gaan, dus kleine winkels kregen een grote impuls. We hebben echt een band opgebouwd met onze klanten. Kinderen die vroeger een plakje vlees kregen, komen nu met hun eigen kinderen naar de winkel.”

Dankwoord

“We hebben het hier erg naar ons zin gehad en dat is essentieel als je door wilt gaan”, besluiten Remy en Guido. “We willen ook graag onze dank uitspreken naar onze klanten voor hun jarenlange vertrouwen.”

Op 7 augustus 2023 gaven de broers Van Den Heuvel officieel al de fakkel door aan Michiel en Jelle, maar Guido, Anny en Remy werken nog tot het einde van het jaar door als parttimers.

Slagerij Gebroeders Van Den Heuvel/Jemi Berkenlaan 36 in Wilrijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*