Slagerij Galantine in Vosselaar stopt

De slagerij Galantine in Vosselaar wordt na 27 jaar gesloten. Het gebouw waarin de slagerij gehuisvest is, maakt plaats voor een woonproject. “We doen het nog steeds graag, maar het is tijd om te stoppen”, leggen Steven Balemans (54) en zijn vrouw Sigrid De Coster (51) uit.

Slagerij Gantine - EMG Evolution Media Group

Het slagerskoppel vertelt in hun afscheidsbrief dat ze mooie tijden hebben beleefd in Vosselaar. “We stoppen hier in schoonheid en sluiten dit mooie hoofdstuk af. We danken alle klanten voor het vertrouwen. We doen ons werk graag, maar het was tijd om te stoppen.”

Het aanbod van de projectontwikkelaar was mooi. Bovendien bleken de kinderen geen interesse te hebben in het verderzetten van de slagerij.

Galantine was bekend voor zijn beuling, boerenham en ossenvlees. De ambachtelijke slager kreeg in 2014 het HIB-label of het label “Handmade in Belgium”. Dit label erkent de producenten van authentieke, hoogwaardige handgemaakte producten. De laatste jaren maakte Galantina ook naam als barbecuespecialist. Het Galantine team heeft regelmatig deelgenomen aan de Belgische Kampioenschappen en het Wereldkampioenschap Barbecue. Door de coronacrisis lag deze activiteit zo goed als stil dit jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*