Slagerij en traiteurzaak Authentiek behaalt acht medailles op wedstrijd van Confrérie des Chevaliers

Bij de Europese slagerswedstrijd ‘Confrerie des Chevaliers’ in Nederland heeft de Maldegemse beenhouwerij en traiteurzaak Authentiek maar liefst acht medailles in de wacht gesleept, waaronder drie gouden exemplaren. En dat voor de eerste deelname ooit aan een wedstrijd. “Niet slecht voor een eenvoudig beenhouwerijtje”, lachen Sharon Duyvenjonck (34)en Stefan Van Kerschaever (50).

De wedstrijd vond plaats in Eindhoven onder de vleugels van de Nederlandse tak van de Franse Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. Oorspronkelijk opgericht om de reputatie en kwaliteit van de Andouille-worst naar een hoger niveau te tillen, begon de Nederlandse afdeling vakwedstrijden te organiseren voor ambachtelijke slagers uit Europa. De Maldegemse slagerij Authentiek viel in de prijzen tijdens de laatste editie.

“We hebben goud gewonnen voor onze bierpaté, voor de grillworst met kaas en nog voor onze porchetta. Zilver kregen we voor de huisgemaakte chorizo en de kippengrillworst. Tenslotte was er nog brons voor de parmasalami, de Italiaanse boerenham en ons mediterraans noothammetje”, glundert Sharon, die samen met haar man Stefan Van Kerschaever (50) de zaak runt.

“Kortere keten bestaat niet”

In 2015 opende Authentiek zijn deuren aan de Krommewege in Maldegem. “We zijn letterlijk uit het niets begonnen”, zegt Sharon. “We hebben een atelier gebouwd bij onze garage. Mensen begrepen dat niet. Waarom neem je niks over in plaats van zelf iets uit de grond te stampen? Waarom bouw je je zaak achteraan en niet vooraan in je huis, zodat mensen niet op je oprit moeten rijden? Maar wij geloofden erin”, zegt ze.

Toch was de sprong naar een eigen zaak niet vanzelfsprekend. “Voordien was Stefan zelfstandig uitbeender en was ik actief als leerkracht lichamelijke opvoeding. Ik heb me omgeschoold tot kok en ben gestopt als leerkracht. Mijn man neemt het slagersgedeelte voor zijn rekening en ik focus me op onze traiteurdienst. We selecteren de dieren bij de boer en snijden alles zelf. Een nog kortere keten kan niet”, besluit Sharon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*