Slagerij de Bondt sluit eind dit jaar de deuren

Slagerij De Bondt, die zich in Brasschaat bevindt en al aan de vierde generatie toe is, zal aan het einde van dit jaar haar deuren sluiten. Ludo Brocatus en Ann De Bondt zijn op zoek naar een overnemer omdat hun dochters hun eigen pad zijn ingeslagen.

De slagerij heeft een rijke geschiedenis, oorspronkelijk opgericht door Kees De Bondt, een varkensslachter. Later nam zijn zoon Petrus De Bondt de zaak over samen met zijn vrouw Louisa Vermeiren. Hun zoon Jaak werd al op jonge leeftijd betrokken in de winkel en nam deze uiteindelijk in 1967 over samen met zijn vrouw Simonne De Winter. Het echtpaar had twee dochters, Martine en Ann, waarbij laatstgenoemde in 1985 samen met haar man Ludo Brocatus de zaak overnam. Ludo en Ann vertegenwoordigen de vierde generatie van deze winkel die werd opgericht in 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Vierde generatie

Ann en Ludo, afkomstig uit Wuustwezel, hebben de slagerij 38 jaar lang met toewijding gerund. Ze kijken met genegenheid terug op de trouwe klantenkring die ze hebben opgebouwd en zullen het contact met hen missen, evenals de dagelijkse gesprekken en verhalen. Veel klanten kozen vooral voor hun zelgemaakte charcuterie, gerookte producten, salades en andere ambachtelijke producten.

Ambachtelijk

Het echtpaar benadrukt het ambachtelijke karakter van hun zaak, waar ze hele varkens en runderen in halve karkassen ontvingen en zelf alles versnijden. Ze hebben de slagerij twee keer grondig verbouwd, telkens bij de geboorte van een kind.

Hoewel de slagerij tijdens de coronaperiode goed draaide omdat mensen meer thuis gingen koken, merken ze de laatste jaren dat klanten prijsbewuster zijn geworden. Het echtpaar waardeert ook het feit dat ze nooit problemen hebben gehad met hun personeel.

Ze plannen om aan het einde van het jaar, voor de feestdagen, met pensioen te gaan en te genieten van hun vrije tijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*