Slagerij Ardenia in Temse viert 65 jaar bestaan

Slagerij Ardenia Remse EMD (Evolution Media Group)

Slagerij Ardenia bestaat 65 jaar. “Dat moest gevierd worden”, dacht beenhouwer Jean-Pierre Smet (65). Met een leuke actie op Facebook kondigde hij die verjaardag aan. (zie verder). “Een mooi beroep”, vertelt hij. “Het vraagt veel inspanning en je klopt veel uren, maar de klanten appreciëren het sterk als je kwaliteitsvlees brengt.”

Hij mocht in mei van dit jaar zijn 65ste verjaardag vieren en eind september was de slagerij 65 jaar oud. Even na zijn geboorte startten zijn ouders namelijk de beenhouwerij op in de Schoolstraat in Temse. En vandaag runt de zoon de slagerij nog altijd. Hij doet het met verve. Jean-Pierre Smet is gekend als extravagante slager. Bekijk maar eens hoe hij de verjaardag van zijn slagerij op Facebook aankondigde. Hilarisch! In Temse is hij ook een bekend figuur. Hij is de onofficiële dichter van de stad Temse, hij organiseert ook regelmatig fietstochten en andere activiteiten en maakt reclame voor zijn bedrijf op Facebook in heel grappige filmpjes.

Ambachtelijk

Jean-Pierre is er trots op dat hij nog steeds bijna alles zelf doet. “Ik bereid mijn gehakt nog altijd in een gehaktmolen. En daardoor smaakt die veel lekkerder dan de gecutterde versies van andere aanbieders. Ook het roken van spek, het maken van droge worsten gebeurt nog allemaal op de traditionele manier in eigen atelier”, vertelt hij. “Daarmee kunnen wij ons onderscheiden. In de tijd van mijn ouders konden zij het verschil maken door producten aan te bieden die toen nog niet zo gekend waren in een stad als Temse. Ardense specialiteiten, bijvoorbeeld. Speciale Franse kazen, enz. Maar toen de supermarkten opkwamen werd het moeilijk voor ons. Nu zie ik wel dat de mensen het appreciëren om nog ambachtelijke en traditioneel gemaakte producten te verkrijgen. Ook ons kwaliteitsvlees wordt op prijs gesteld. “

Pensioen

“Nu ben ik 65. Ik wil nog drie jaar doorgaan, dan stop ik ermee,” zegt Jean-Pierre. “Ik hoop dat een jonge slager met passie het roer overneemt. Natuurlijk is het een investering, en een slagerij vraagt veel werk: ik sta elke dag om vijf uur op. Ondanks dit alles, hoop ik iemand te vinden. “

Facebook-aankondiging van 65-ste verjaardag

Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van Ardenia kondigde Jean-Pierre Smet op Facebook een concert aan. Hij omschrijft het zelf als concert in B minor olv. Herberto Arturo Von Karajanski Junior… mét satéstokje… Leuk!

https://www.facebook.com/jeanpierre.smet.9/videos/4088741634486338

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*