PIVA-Anwerpen wint Junior Cup

Voor de derde keer op rij nam PIVA- Antwerpen met haar volledige derde graad Slagerij deel aan de Junior Cup in Kortrijk XPO eind september. Maandag 4 oktober organiseerde PIVA een persconferentie met de belangrijkste laureaten. Food & Meat was erbij. Het team van PIVA behaalde 16 keer goud, 15 keer zilver en 11 keer brons. Natan Marschang uit Schelle won de felbegeerde Junior Cup.

42 producten hebben de leerlingen van de derde graad Slagerij individueel ingediend voor de Junior Cup. De leerlingen van het 7de jaar traiteur en vleesspecialiteiten streden eveneens mee voor de creatiefste schotel met een extra beker minister Ben Weyts.

Het team van PIVA behaalde 16 keer goud, 15 keer zilver en 11 keer brons. Natan Marschang uit Schelle won de felbegeerde Junior Cup. Daarnaast is hij ook laureaat schotel vers vlees ( konijn) en werd hij laureaat ambachtelijke leverbereidingen.

Niels Haiverlain uit Mechelen van het 7de jaar traiteur en vleesspecialiteiten won met zijn vleeswarenschotel de Beker van minister Weyts voor de creatiefste schotel.

Alle jongeren waren aanwezig op de persconferentie en lieten zich gewillig interviewen. In de volgende nieuwsbrief www.foodandmeat.be leest u het interview met deze beloftevolle leerlingen.

Op foto 1 van links naar rechts : Natan Marschang uit Schelle met de Junior Cup en Niels Haiverlain uit Mechelen met de Beker minster Ben Weyts voor de creatiefste schotel.

Foto 2 is de prachtige vers vleesschotel met konijn van Natan Marschang en

foto 3 is de piekfijne vleeswarenschotel van Niels Haiverlain

.Foto 4 laat de bereide gerechten zien van maandag in de school.

Foto 5 is de knappe tapasschotel van Mounir Meftah, die brons haalde en meteen ook veel positieve reacties kreeg.

Foto 6 is de konijnenpaté van Natan Marschang, die goud behaalde.

Proficiat aan alle deelnemers en hun leerkrachten!

Tekt & foto’s: Emilia van Eyndes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*