Peace of Meat failliet, na terugtrekking steun Israëlisch moederbedrijf

De Belgische kweekvlees startup Peace of Meat, die tot doel had marktleider in Europa te worden, is geconfronteerd met een faillissement nadat het Israëlische moederbedrijf zijn financiering heeft ingetrokken.

Het bedrijf, opgericht in 2019 en bekend om zijn pionierswerk op het gebied van in laboratoria gekweekt vlees, inclusief het doel om foie gras te produceren, ontving €3,6 miljoen aan subsidies van de Vlaamse overheid. Eind 2020 werd Peace of Meat voor €15 miljoen overgenomen door het Israëlische bedrijf Meat-Tech 3D, dat zich richt op het 3D-printen van vleesalternatieven. Na de overname raakte het bedrijf echter in financiële moeilijkheden, leed het aanzienlijke verliezen en kende het frequente wisselingen in het topmanagement.

Online veiling

De curator die toezicht houdt op de faillissementsprocedure wil via een online veiling een koper vinden voor de laboratoria en het personeel van het bedrijf. Het doel is een koper te vinden voordat de activa worden geliquideerd. Het veilingplatform Hammertime is ingeschakeld om niet alleen een koper te vinden voor de activa van het bedrijf, maar ook iemand die bereid is de tien resterende werknemers over te nemen. De inspanningen zijn erop gericht zoveel mogelijk waarde uit de activiteiten van Peace of Meat te halen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*