Oosterse gerechten door Thaïse kok bij Meat-Fresh-Food in Ingelmunster

Meat-Freh-Food Buyse in Ingelmunster sc van EMG (Evolution Media Group)

Bart Buyse van Butcher Buyse heeft een chef-kok ingehuurd. Geen Vlaamse kok, wél een Thaïse, met een bachelor diploma op zak. Zij bereidt nu alle Aziatische gerechten voor de slagerij.

Het verhaal van de slagerij van Bart en Nathalie Buyse-Mattan begon op 9 november 1996 in de Profi in Ingelmunster. De jaren gingen voorbij en de winkel werd populair. Bart en Nathalie droomden echter al enkele jaren van een nieuwe winkel omdat ze wisten dat Smatch – voorheen Profi – op een dag zou verdwijnen. Het gebeurde nog sneller dan ze dachten.

Nathalie en Bart realiseerden de afgelopen jaren de plannen die ze eerder hadden uitgewerkt. Hun dochter Laura (20 jaar) die aan de Hotel Management School Ter Duinen in Koksijde had gestudeerd werkte ondertussen al een tijdje bij hen. En ook zoonlief had interesse voor het beroep. Lewie (15 jaar) volgt een opleiding tot slager bij Ter Groene Poorte in Brugge. Met twee geïnteresseerde kinderen besloten ze een familieproject op te zetten. Ze slaagden erin om een gebouw te kopen dat slechts 150 meter van hun voormalige Smatch-slagerij lag. Ze hebben nu 600 vierkante meter ter beschikking wat ruim vijf keer meer is dan vroeger. Op donderdag 9 juli opende de Buyse Meat-Fresh-Food in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster.

Omzet gestegen

De laatste maanden is de verkoop toegenomen dankzij de nieuwe locatie en ook dankzij de coronacrisis. Meer vraag betekent natuurlijkook meer werk. Bart en Nathalie hebben hun werk vaak moeten reorganiseren. Klanten moeten snel bediend kunnen worden. Er staan vaak klanten buiten. Als het mooi weer is, is dat geen probleem, maar nu het winter wordt is dat niet meer zo leuk. Vandaar dat we soms met vijf mensen achter de toonbank staan om iedereen snel te kunnen bedienen.”

Keuken

“In al die drukte zochten we ook versterking in de keuken”, vertelt Bart, die al jaren kan rekenen op de 36-jarige chef-kok Barry Verhulst uit Oostrozebeke. “Barry werkt al bijna tien jaar met ons samen. Hij is onze chef, runt de warme keuken en is verantwoordelijk voor alle werk in de warme keuken. Hij zorgt ook voor alle gerechten en bestellingen. Ik heb onlangs een tweede chef aangenomen. Narakorn Sombatsawat, een kokkin van Thaïse origine. Ze is 47 jaar oud en woont al 15 jaar in ons land. Narakorn komt oorspronkelijk uit Thailand, waar ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Thailand. Ze heeft ook een B&B gerund in Thailand waar ze allerlei soorten klanten heeft bediend. In ons land volgde ze een opleiding bij Spermalie in Brugge en werkte ze bij verschillende restaurants als freelancer. Mensen houden van oosters eten. Ze zijn er ook steeds meer vertrouwd mee geraakt, gaande van loempia’s tot sushi. Dit assortiment komt er bij ons dus ook standaard bij!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*