Nieuwe slagerij Witdouck opent in Sint-Eloois-Winkel

Geert Witdouck (55) opende op 21 september 2022 de slagerij “Vleeshuis Witdouck” in de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel. Na een carrière in de horeca treedt hij daarmee in de voetsporen van zijn vader en tal van ooms die ook beenhouwers waren.

Geert Witdouck en Chantal Ternest kochten het handelspand en vroegere slagerij Luc in Sint-Eloois-Winkel afgelopen zomer. Luc Vanwynsberghe en zijn vrouw Ann Vanneste genieten vandaag van hun pensioen in Sint-Denijs. Het echtpaar nam destijds een bestaande slagerij over en concentreerde zich vooral op vers vlees en minder op kant-en-klare maaltijden. Nadat Luc en Ann de zaak sloten, bleef het pand lange tijd te koop staan.

De winkel en het atelier van de vroegere slagerij Luc werden grondig onder handen genomen. Op de foto’s zie je wat er allemaal veranderde. Geert zit al zijn hele leven lang in de voedingssector. Voor hij dit avontuur startte, baatte hij de horecazaak ‘Trefpunt Puur’ uit in Roeselare. Hij werkte eerst als verkoper en daarna jarenlang als kok in grote bedrijven. Daar heeft hij veel ervaring kunnen opdoen. Maar eigenlijk is hij al zijn hele leven vertrouwd met de vleessector. Geert groeide op in Izegem-Bosmolens, waar zijn vader een slagerij uitbaatte. Niet alleen zijn vader, maar ook enkele ooms waren beenhouwer.

Na een jaar verbouwen aan de vroegere slagerij Luc opende Geert Witdouck en Chantal Ternest op woensdag 21 september 2022 de deuren van zijn nieuwe slagerij in Sint-Eloois-Winkel.

Zonnepanelen

De slagerij werd volledig gerenoveerd. Tijdens die renovatiewerkzaamheden brak de energiecrisis uit. Geert probeerde daarop te anticiperen door de aanschaf van 30 zonnepanelen. Maar hoe hoog de energierekening uiteindelijk zal oplopen, moet hij zelf nog afwachten.

Een andere taak bestond erin om goede medewerkers te vinden. Hij slaagde erin om een onderlegd team rond zich te verzamelen. Hij kan rekenen op de hulp van drie voltijdse en drie deeltijdse werknemers.

Lokaal winkelen: vlees uit de streek en vele sociale contacten

Geert heeft deze bijzondere stap gezet omdat hij ervan overtuigd is dat een slagerij zijn nut nog altijd heeft. “Mensen hebben echt nood aan een winkel in hun dorp of hun wijk. Het is een plaats waar ook behoefte aan is vanuit sociaal oogpunt. En natuurlijk ook omdat mensen houden van lokale producten. Wij willen in deze behoefte voorzien”, aldus Geert Witdouck.

De slagerij is dagelijks geopend van 7.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*