Nederlandse Van Loon Group lanceert vleesvervangers met de naam “No Meat Today”

De in Nederland gevestigde Van Loon Group, die bestaat uit Van Loon Vlees, Brandenburg, Van de Raa en Meat Friends, heeft aangekondigd een nieuw vleesvervangend eiwitmerk te lanceren onder de naam No Meat Today Company.

Daarnaast heeft het concern een fabriek geopend in Almere voor de productie van een ingrediënt genaamd FiberFort, een grondstof die essentiële aminozuren bevat en die kan worden gebruikt voor kipalternatieven.

Het Nederlandse conglomeraat is al zo’n 50 jaar actief in de vleessector. In 2019 introduceerde de Van Loon group voor het eerst vleesalternatieven onder het merk The Blue Butcher op de Anuga-beurs in Duitsland. Dit merk wordt nu omgedoopt tot No Meat Today. Enkele van de producten onder dit merk zijn op tarwe- en soja-eiwit gebaseerde hamburgers, gehaktballen, gehaktworsten en schnitzels. Het bedrijf zegt ernaar te streven de “meest duurzaam georiënteerde” en “eersteklas producent van vleesvervangers” te worden.

Erik van Loon benadrukt in een persbericht dat hun know-how met vlees de Val Loon group een beter inzicht geeft in de productie van vleesalternatieven. “De vraag naar kwalitatief goede vleesvervangers is inmiddels zo toegenomen dat we mogelijkheden zagen voor een nieuw bedrijf. En ook inzake duurzaamheid wil we een rol spelen. Wij willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Met onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen van vleesproducten, weten wij als geen ander hoe we lekkere vleesvervangers kunnen maken. Met de oprichting van No Meat Today Company zetten we de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als voedingsmiddelenbedrijf.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*