Nederlandse bedrijf Group of Butchers neemt De Keyser uit Aalter over

Een nieuwe overname in de sector fijn vlees: de Nederlandse Group of Butchers koopt de Belgische private label producent De Keyser. Ter Beke krijgt er een concurrent bij.

De Tilburgse Group of Butchers heeft zijn Belgische concurrent De Keyser overgenomen. De deal was al eerder gesloten, maar de Belgische mededingingsautoriteit heeft zojuist groen licht gegeven. Group of Butchers is een holding die reeds verschillende vleesverwerkende bedrijven in België en Nederland omvat, waaronder de slagerijketen Hergo in Amsterdam.

Private labels

De Keyser is gespecialiseerd in het snijden en verpakken van vleeswaren voor private labels. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro. Voor de Group of Butchers is dit een strategisch belangrijke overname, omdat de groep hiermee de concurrentie met Ter Beke op eigen terrein kan aangaan.

Ter Beke en Imperial

Ter Beke, de Belgische marktleider, wil de nummer twee, Imperial Meat, overnemen, maar stuit op verzet van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten. Naast deze twee spelers hebben supermarkten en slagerijgroothandels weinig andere opties, vertelt de Nederlandse mededingingsautoriteit aan De Tijd. De overname is sinds het najaar van 2021 onderwerp van een diepgaand onderzoek.

Source: Retail-Detail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*