Meat Expo 2021 wordt het memorabele moment waarop we elkaar eindelijk weer ontmoeten

Na 3 jaar wachten en na een te lange periode waarin persoonlijke contacten beperkt waren, verzamelen de slagers van zondag 26 tot en met woensdag 29 september in Kortrijk Xpo voor het vierdaagse feest voor de vleessector : MEAT EXPO.  

Op deze gezellige en unieke vakbeurs komen de ondernemers & hun medewerkers alles te weten over vertrouwde leveranciers en nieuwe partners, nieuwe producten, nieuwe technieken en trends.  En er wordt verder gekeken dan de grenzen van de slagerswereld.  Meat Expo valt opnieuw samen met de bakkersbeurs Broodway, en voor het eerst met de nieuwe delicatessenbeurs Taste of Tavola.  Ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen met collega’s uit andere segmenten van de voedingssector  was nog nooit zo eenvoudig.  Want kennis en inspiratie opdoen, nieuwe smaken en producten proeven, persoonlijke ontmoetingen, beleving en fun, genieten van de contacten met uw collega’s en de gezelligheid: dat staat op Meat Expo centraal.  Het wordt een fijn weerzien na een lange periode!

Met de blik op de toekomst. 

Dirk Dupont, voorzitter van Meat Expo: “Onze exposanten kijken er naar uit om hun klanten en contacten te mogen verwelkomen.  Want fysieke klantencontacten zijn altijd – en zeker in deze bijzondere tijden – zeer belangrijk.  Meat Expo wordt een memorabel moment om samen terug te blikken naar het afgelopen jaar waarin het vertrouwen van de consument in de slager en de omzet een sterke boost kreeg, maar waarin ook door de hele sector keihard gewerkt moest worden om de klanten te bedienen.  Onze exposanten staan klaar om, als trouwe partners van de vleesbranche in mooie & in lastige tijden, nu voluit samen te werken aan het succes van morgen.” 

Met Meat Expo, en daarnaast de bakkersbeurs Broodway & – nieuw in 2021 – ook een unieke selectie van hoogwaardige delicatessen op Taste of Tavola, zijn in Kortrijk Xpo meer dan 300 exposanten in 6 beurshallen vol inspiratie & nieuwigheden te vinden.  Zij stellen producten, materialen en uitrusting voor waarmee de vleessector morgen het verschil maakt.  Ontdek de exposanten op www.meatexpo.be/exposanten

Live op de beursvloer: volg de jurering van de Eurobeef Vakwedstrijden, Junior-Cup en Meesterschapswedstrijd. 

Het vakmanschap van de slagers staat helemaal centraal bij de Eurobeef Vakwedstrijden van de Landsbond.  Zowel gevestigde slagers als leerlingen kunnen hun producten inzenden. Er worden honderden inzendingen beoordeeld door een professionele jury, en daarna tentoongesteld in een gekoelde vitrine.  Zo wordt deze koelcel een indrukwekkend uitstalraam met absolute topproducten als eerbetoon aan het vakmanschap van onze slagers.  Deze Vakwedstrijden kan je maar 1x om de 3 jaar bewonderen ; mis deze kans dus niet!

Wie wordt de Beste Beenhouwer van België 2021? 

Met Filip Vermeulen (2018), Erwin Mertens (2015), Didier Van De Casteele (2013) en Pierre Molle (2011) kaapten telkens zeer sterke vakmannen deze prestigieuze titel al eerder weg.  De kandidaten die meedingen naar de titel van Beste Beenhouwer van België 2021, gaan de strijd aan met 4 vleesproducten: ambachtelijk gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.  Officiële Meesterschapswedstrijd onder auspiciën van de Minister van Middenstand David Clarinval.

Het Gouden Mes 2021

Geselecteerde leerlingen uit de leertijd / duaal leren moeten met diverse opdrachten en onder stevige tijdsdruk hun vakmanschap bewijzen: uitbenen van een ribstuk, afvliezen van een gepeld schouderblad, verwerken van gehakt + spek tot 3 vlugklare / panklare producten.  Maandag 27/09.

De youngsters uit de slagerijscholen aan het werk

Zes Belgische slagerijscholen uit het dagonderwijs vaardigen 2 leerlingen af die hun creativiteit tonen. Iedere deelnemer gaat aan de slag met eenzelfde startpakket en maakt een gourmet-, tepanyaki- of fondueschotel.  Dinsdag 28/09

Dag van het Vlees

Consumenten vragen steeds meer informatie over het vlees dat je verkoopt in je toonbank.  Waar komt het vlees vandaan? Is vlees nu gezond, of niet?  Is het waar dat vlees zo’n grote impact op het milieu heeft?  Professor Frédéric Leroy geeft de wetenschappelijk onderbouwde argumenten om alle vragen van de consument correct te beantwoorden. 

De lezing bijwonen?  Inschrijving is gratis, maar verplicht en kan via www.meatexpo.be/DagVanHetVlees  Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt !

Lezing op woensdag 29 september van 10.30-12.00u in zaal XXL van Kortrijk Xpo Meeting Center

Spreker: Prof. Frédéric Leroy, voorzitter van de academische vereniging BAMST (Belgian Association of Meat Science and Technology) en professor Voedingsbiotechnologie aan de VUB

Organisatie: Landsbond der Beenhouwers en Fenavian

De Innovation Awards

De Innovation Awards zetten de beste nieuwe producten van de beurs in de kijker.  Er worden 3 prijzen uitgereikt op dinsdagavond 28 september: Innovation Award Food, Innovation Award Non-Food en de Publieksprijs: stem tot en met dinsdag 28 september om 16u op het product van jouw keuze en bepaal zo mee wie de Meat Expo Publieksprijs wint.

Bezoek ook de bakkersbeurs Broodway & de delicatessenbeurs Taste of Tavola. 

Bezoekers van Meat Expo hebben ook gratis toegang tot Broodway – de vakbeurs voor de bakkers, banketbakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders (hall 1-6-Rambla) en tot Taste of Tavola – de nieuwe vakbeurs met een selectie van premium food & drinks (hall 5) als voorproefje van de grote, internationale editie van Tavola in 2022.  Zo kan je óver de grenzen van je vak kijken, er extra inspiratie halen, en ideeën en ervaringen met je collega’s uitwisselen.

Gratis toegang mits online registratie.  Professionals uit de slagerij-, traiteur- en vleessector bezoeken Meat Expo gratis mits voorregistratie op www.meatexpo.be met code 372.  Met je bezoekersbadge van Meat Expo heb je bovendien gratis toegang tot Broodway en tot Taste of Tavola.

Schrijf u hier gratis in voor Meat Expo 2021 !

Geniet van een gratis toegang tot de beurs met de code 372

www.meatexpo.be

Coronamaatregelen?  Vakbeurzen vallen onder het Handelsprotocol, net zoals de slagerijen, supermarkten en winkelcentra.  De geldende richtlijnen in de winkels zijn dus ook van toepassing op Meat Expo.  En natuurlijk kan je bij de exposanten ook producten proeven en een glaasje drinken, of lunchen in The Greenhouse.  Met het volle respect voor alle geldende richtlijnen, wordt Meat Expo voor de hele branche een heerlijk weerzien en een memorabele editie!

Praktische info

Meat Expo 2021

26-27-28-29 september 2021

Kortrijk Xpo (hall 2, 3 & 4)

zondag 26 september: 10.00-19.00u

maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 september: 11.00-19.00u

Gratis toegang voor professionals na registratie op www.meatexpo.be met code 332. 

Bezoekers van Meat Expo hebben ook gratis toegang tot Broodway & Taste of Tavola.

Info:   Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk – T 056 24 11 11

         meatexpo@kortrijkxpo.com

Volg de laatste nieuwtjes en updates via       www.meatexpo.be

                                                                  www.facebook.com/MeatExpo

                                                                  www.instagram.com/meat.expo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*