McDonald’s zet veggie definitief op de kaart

Iconische producten McNuggets en Happy Meal nu ook beschikbaar in vegetarische versie

Veggie is in en een groeiend aantal Belgen kiest er voor om vlees ook af en toe af te wisselen met een vegetarisch alternatief. Twee jaar geleden onderstreepte McDonald’s België al het belang van een vegetarisch aanbod met de lancering van het ‘Make it Veggie’ concept, waarmee een veggie versie besteld kon worden van sommige McDonald’s producten. Gezien het succes hiervan en de alsmaar toenemende vraag, zet McDonald’s België veggie vanaf vandaag volledig op de kaart. Met het nieuwe en uitgebreide gamma prijken nu ook iconische producten zoals onder andere het Happy Meal en de McNuggets in vegetarische versie op de menukaart. Goed nieuws dus voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die graag iets nieuws wil ontdekken.

Een recente studie van de vzw EVA uit 2018 toont aan dat bijna de helft van de Belgen zijn of haar vleesconsumptie vermindert. Gezien de groeiende vraag naar veggie food, lanceert  McDonald’s België nu het uitgebreide ‘Veggie’ gamma, met daarin enkele van haar iconische producten in vegetarische versie. Vanaf vandaag staan, naast de McVeggie en Veggie Wrap, ook de Veggie Deluxe, de Veggie Nuggets en Cheese Snacks op het menu. Deze laatste twee zijn ook verkrijgbaar in een vegetarische ‘sharing box’, om te kunnen delen onder vrienden.  Ook het wereldbefaamde Happy Meal is nu voor het eerst beschikbaar in een veggie versie, met de vegetarische nuggets. De vegetarische burger is een zachte gepaneerde filet op basis van zuivel, zeewier en vezels. De vegetarische nuggets zijn een kleine versie hiervan. Ze worden zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of artificiële aroma’s bereid en  gefrituurd in een aparte pan in 100% plantaardige olie.

“Onze klanten geven duidelijk aan dat ze af en toe graag eens kiezen voor een vegetarisch alternatief. Wij  willen aan deze verwachtingen tegemoet komen en hen een een zo uitgebreid mogelijke keuze bieden. Met dit uitgebreide veggie gamma, kunnen we nu aan iedereen die een alternatief zoekt voor vlees of kip, een compleet vegetarisch aanbod voorstellen. Dus zowel aan overtuigde vegetariërs, flexitariers,  als aan klanten die gewoon eens iets anders willen proberen.”

Kristel Muls, woordvoerder McDonald’s België

Het nieuwe uitgebreide ‘Veggie’ gamma is vanaf vandaag beschikbaar in alle Belgische McDonald’s restaurants.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*