Luc en José Bruurs staan dertig jaar op de markt als marktslagers

Luc Bruurs en José Van Dijck van Poppel (Ravels) vieren deze week een verjaardag. Het is precies 30 jaar geleden dat ze een marktslagerij hebben overgenomen. Sindsdien verkopen ze wekelijks vlees op de markten van Turnhout, Mol, Herentals en Westerlo.

Luc Bruurs en zijn vrouw José Van Dijck werkten dertig jaar geleden in dezelfde slagerij. In augustus 1989 kregen ze de kans om hun droom te realiseren en een eigen bedrijf te bezitten. “Ik las een artikel in de krant dat er een marktslager te koop stond. Ik ging er onmiddellijk heen en nam de controle over de slagerij over”, herinnert Luc Bruurs zich. “Destijds was het erg moeilijk om op een markt binnen te raken”. Er waren op dat moment geen vacatures.

Nog steeds vier markten

Dertig jaar later zijn Luc en José nog steeds aanwezig op vier van deze markten: Turnhout, Herentals, Mol en Westerlo. “We maken heel veel zelf: gerookt spek, ham, aangeraakt paardenvlees, rundvlees … We kopen ook onze beesten zelf aan en weten waar die gekweekt zijn. Dat waarderen de klanten.

Lees verder

Bron: hln

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*