JPD ‘t Slagerke in Schoten overgenomen door jong koppel

Het jonge koppel Darragh Perez en Jill De Brie neemt de beroemde slagerij ‘t Slagerke van Jean-Paul Doms en Kris Adriaenssens in Villerslei in Schoten over. Darragh Perez en Jill De Brie hebben al heel wat ervaring in de slagersstiel en houden voorlopig de uitgezette strategie van hun voorgangers aan.

Slager John Van Wijnsberghe (73), die hier in deze straat de slagerij opstartte en tot 2008 uitbaatte, vertelt: “Toen ik op 14-jarige leeftijd begon als leerling bij de ervaren slager Jos Verhoeven in de Verbertstraat in Schoten, waren er nog 21 slagers in dit dorp. Nu zijn er nog maar drie. John opende veertig jaar geleden samen met zijn vrouw Liliane Van Staeyen de slagerij in Villerslei in Schoten. In die tijd was de slagerij gevestigd aan de overkant van de straat, waar nu het restaurant Simple Parfait is. In 1986 verhuisden we naar de nieuwe winkel. In 2008 ging de slagerij in nieuwe handen overn: Jean-Paul Doms en Kris Adriaenssens. Wij hebben altijd boven de winkel gewoond en merkten al snel dat mijn opvolgers het heel goed deden. Nu zij op hun beurt de slagerij overlaten, hebben we even de kat uit de boom gekeken. Maar na een paar weken wisten we dat Darragh (31) en Jill (23) ook uit het echte beenhouwershout zijn gesneden.

Veel ervaring

Darragh Perez is van Spaanse afkomst, maar is ondertussen al lang Vlaming en inwoner van Schoten. Hij begon op 14-jarige leeftijd te werken in enkele bekende slagerijen in Antwerpen. Dit was onder meer bij De Laet in Hove en de slagerij Gysels in Schilde. Het was in die laatste slagerij dat hij zijn vriendin Jill ontmoette.

Op dit moment wordt het jonge paar nog omringd en met raad en daad bijgestaan door Jos en Kris. De twee werknemers, Leonce en Martine, blijven ook in de slagerij werken. Het productassortiment en de marketingcampagnes blijven ongewijzigd. Zelfs het logo zal niet veranderen. “Dat is niet nodig,” lacht de nieuwe slager. “JPD” was de afkorting voor Jean-Paul Doms. Vanaf 1 januari staan die letters voor Jill, Perez en Darragh, onze namen. Wij geven er de voorkeur aan om
om onze energie te steken in het koesteren van ons product in plaats van het opvoeren van uiterlijk vertoon. Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste en dat willen wij garanderen.”

t Slagerke, Villerslei 134 in Schoten.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*