Japan promoot Wagyu-rundvlees in Europa

Deze maand organiseert de Japan Livestock Export Promotion Council (J-LEC) een campagne om Wagyu-rundvlees te promoten. J-LEC voert de campagne op zes markten: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, België, Duitsland en Nederland. Consumenten die deelnemende restaurants bezoeken of in aanmerking komende Wagyu-producten in de detailhandel kopen, ontvangen een gratis gerecht of product.

Yoji Tokuyoshi

De campagne, die op 9 februari van start ging met een interactieve proeverij met chef-kok Yoji Tokuyoshi, heeft tot doel de bekendheid van Wagyu-rundvlees te vergroten. Volgens J-LEC staat dit vlees bekend als kwaliteitsvlees met een sterke marmering van intramusculair vet op basis van selectief fokken. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan de voedselveiligheid van dit vlees. In Japan, bijvoorbeeld, is elk Wagyu-rund afzonderlijk traceerbaar via een gecertificeerd systeem en is de informatie beschikbaar via QR-codes. Deze codes geven informatie over de kwaliteit van het vlees, waar het is gekweekt en wanneer het is verwerkt.

Campagne


“Consumenten die deelnemende restaurants bezoeken of in aanmerking komende Wagyu-producten in de detailhandel kopen, ontvangen een gratis gerecht of product op basis van Wagyu-rundvlees. Deze gelegenheid geeft de Europeanen de kans om de heerlijke smaak en de malse textuur van Wagyu-rundvlees te ervaren.

Veel restaurants, zoals La Paix, Brussel, D’Hoogh, Les 7 Fontaines, Sushi Fumi, Het Gebaar en Nathan in Antwerpen, maar ook slagers als Dierendonck of groothandels als Van Engelandt, Rob, Carmans, enz. doen mee aan deze actie.

Alle deelenemende zaken vind je terug op deze lijst

Foto’s: Wikimedia Commons facebook Yoji Tokuyoshi

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*