Dossier Vloeren NOVEMBER 2018

H

Auteur: eve    Foto’s: eve

Om het juiste evenwicht te vinden tussen veilig en snel, tussen slipvastheid en makkelijk onderhoud en tussen functionaliteit en duurzaamheid belichten we enkele vloertoepassingen. In dit dossier beperken we ons tot vloertoepassingen op basis van kunstharsen.

Voorbereiding van de ondervloer, de helling en de afwatering

Vooraleer een keuze te maken over de gewenste vloer, is het belangrijk ook de voorbereiding van de ondervloer  te bespreken met de vloerspecialist.

Hij zal zowel de locatie als de beroepsactiviteiten goed bekijken. In functie van de tijdsdruk, de chemische en mechanische belasting zal hij de bestaande vloer en ondergrond controleren op scheuren, oneffenheden en beschadigingen. Zijn er herstellingen uit te voeren, zoals slijpen of uitfrezen van de ondervloer, dan vraagt u best ook naar de aanpassingen van vloergoten, vloerputten, plinten, stootranden enz…

Een degelijke voorbereiding maakt 50% uit van de werken.

Kunstharsvloeren kunnen worden gelegd op beton, dekvloer, tegels, hout…

De vloeren moeten op een stabiele en stevige draagvloer worden geplaatst, ze moeten vlak liggen en een bepaalde dikte hebben. Anders ontstaan er plassen en schade in de vorm van scheuren. Ook tegels mogen niet los liggen of kapot zijn. Zijn er teveel losse tegels, dan moeten ze uitgebroken worden. Pas dan kan de tegelvloer worden geëgaliseerd en de voegen worden weggewerkt.

Legt men de kunstharsvloer op een betonoppervlak, dat door zijn hardheid een ideale ondergrond vormt, dan moet die betonvloer eerst stofvrij gestraald of geschuurd worden voor een goede aanhechting. Een slecht gelegde betononderlaag kan voor plasvorming zorgen. Ook als men niet lang genoeg wacht tot het water in het beton voldoende is uitgedroogd, dan kan er vlugger slijtage optreden. De betononderlaag kan vanuit zijn natuurlijke oorsprong vochtigheid bevatten, te wijten aan bijvoorbeeld het aanmaakwater of door opstijgend vocht.

Is er een chape aanwezig, waarop de kunstharsvloer moet worden gelegd, dan moet die vlak liggen en minstens al van een maand tevoren gelegd zijn.

De werkplaats, waar de kunstharsvloer komt, moet droog, wind-en waterdicht zijn. Voor epoxy en polyueretaanvloeren moet een omgevingstemperatuur van minimaal 15°C worden gehaald. Andere toepassingen, zoals acrylaatvloeren, kunnen zelfs bij vriestemperaturen worden geplaatst. Kan een laag niet op 1 dag worden gegoten, dan bestaat de kans dat men een dagnaad gaat zien.        

Ook de helling van de ondervloer speelt een rol. Zo mag de vloer niet afhellen naar de wanden.

Bij de afwatering speelt de helling van de afvoerbuizen een rol. Bij een te grote helling spoelt het water te snel weg en blijft het vuil liggen. Een kleinere helling zorgt ervoor dat het vuil vlotter wegloopt.

Vloertoepassingen

Momenteel zijn er drie soorten kunstharsvloeren, die veelvuldig in de voedingswereld worden toegepast. De gebruikte kunstharsen voor naadloze vloeren zijn acrylaat, epoxy en polyurethaan. Eens kunsthars is uitgehard, wordt het als inert beschouwd. Dat wil zeggen dat ze geen reactie meer aangaat met andere stoffen. Dat is de reden, waarom het zo sterk, robuust en heel goed bestand is tegen chemicaliën.

Naast deze drie soorten vloeren op basis van kunstharsen zijn er ook nog zuurbestendige tegels en granietvloeren.

1. Vloeren op basis van epoxyhars

Een epoxyvloer is een vloer op basis van kunsthars. De basisgrondstof van epoxy bestaat uit epychloorhydrine.

Epoxies zijn polymeren, die beginnen als vloeistof en overgaan in vaste vorm door een chemische reactie. Een op epoxy gebaseerde polymeer is mechanisch sterk, bestand tegen chemicaliën ( in de vaste vorm) en heeft een erg groot hechtingsvermogen gedurende de overgang van vloeistof naar vaste stof. Deze eigenschappen, in combinatie met de variëteit aan basisstoffen, waaruit een epoxy kan worden samengesteld, maakt dit product erg veelzijdig. Epoxysystemen combineren twee essentiële componenten: een hars en een harder. De harder is het gedeelte dat daar chemisch op reageert. Als deze twee vloeistoffen zorgvuldig met elkaar worden vermengd, dan wordt een reactie gestart, waardoor de uitharding zich kan voltrekken.

Sommige epoxies kunnen worden gebruikt als coating, die over een cementdekvloer worden gerold en zo dient als poriënvullende laag. Als de laag nagewalst en uitgespoeld wordt, komen er korrels vrij die zorgen voor een antislipwerking.

Epoxyvloeren met graniet worden vooral in de vleesindustrie gebruikt omdat deze bestand zijn tegen bloed en vetzuren. Deze vloeren worden niet aangetast door de in slachterij gebruikte reinigingsmiddelen. Ook voor bakkerijvloeren en algemene voeding is dit van toepassing.

Kenmerken van epoxy

° sterk

° stoot-, slagvast- en slijtvastheid

° antislipwerking

° hittebestendigheid tot 80°C

° goede hechting in relatief vochtige omstandigheden

° chemische weerstand tegen olie, water en vetten

° gebruiksvriendelijkheid in kookzones en opslagplaatsen

° geen geurhinder

° onderhoudsvriendelijk en hygiënisch

° 30 tot 40 % goedkoper ten opzichte van andere kunstharsvloeren

° overzetten van andere kunstharsvloeren mogelijk

° Beloopbaar na 24 uur

° mechanische belasting na 48 uur

° uitgehard na 7 dagen

° herstellingen mogelijk

° uitstekend kleurenpalet.

° ideaal voor productieruimtes

Minpunten

° langere uithardingstijd

° droge ondervloer nodig

° niet bestand tegen alkaliën en oplosmiddelen

° niet bestand tegen hoge  temperaturen

° niet krasbestendig, maar dat zijn andere vloeren ook niet!

° beperkte kleurvastheid

° beperkte UV-bestendigheid

° geen geluiddempend vermogen

° beperkte keuze in reliëf en tekeningen

De minpunten verduidelijken waarom epoxyvloeren minder geschikt zijn, op plaatsen waar het esthetische karakter een grotere rol speelt.

2. Vloeren op basis van polyurethaanhars

Net zoals epoxyharsen zijn ook polyurethaanvloeren thermohardende harsen. Omdat polyurethanen zacht en soepel zijn, zijn deze vloeren zeer kras- en slijtvast. Qua elasticiteit kan er naar wens voor een stijvere of meer elastische klasse worden gekozen. Dit soort vloeren wordt vooral toegepast in droge omgevingen, zoals kantoorruimtes van voedingsbedrijven, showrooms en privé-woningen, aangezien ze geen zware belasting aankunnen. Als werkvloer  is een zachte polyurethaan minder aangewezen. Deze vloer is niet geschikt voor productiehallen.

Kenmerken van polyurethaanhars

° kras – en slijtvast, maar niet krasbestendig.

° zeer elastisch. Kan de bewegingen van de ondervloer opnemen, en zo veel beter scheuren en naden overbruggen.

° uitstekend glansbehoud

° UV-bestendig ( vergelen niet, schilferen niet af)

° na 5 dagen volledig belastbaar

° stootvast en reinigbaar materiaal, dat ook chemisch bestendig is.

° esthetisch verantwoord

Minpunten

° 30% duurder dan epoxy met eenzelfde aantal lagen en eenzelfde dikte

° polyurethaan is ook duurder dan acrylaat

° verdraagt geen zware belasting

° niet bestand tegen temperaturen hoger dan 60°C

° gemakkelijk perforeerbaar

° niet geschikt voor werkplaatsen en beenhouwerijen.

° als de betonnen onderlaag bij een herstelling nat is, dient men vier weken te wachten tot het polyurethaan gegoten kan worden. Polyurethaan is dus prima voor droge ruimtes, maar niet voor natte.

3. Vloeren op basis van acrylaat

De acrylaatvloer is een vloer geproduceerd op basis van kunsthars, bind- en verstevigingsmiddelen, kwartszand en/of kleurstoffen. De vloer kan een zware belasting aan zonder te scheuren en/of los te laten. De ondergrond waarop de acrylaatvloer komt, moet wel sterk, stabiel en droog zijn.

In tegenstelling tot epoxy-en polyurethaanvloeren drogen acrylaatvloeren uit door een radicalaire polymerisatiereactie. De reactiesnelheid is bijzonder hoog. Na twee uur is de laag volledig uitgehard. Na twee tot vier uur kan er al worden op gelopen. Daardoor kan een acrylaatvloer op 1 dag worden gerealiseerd, terwijl dat voor een polyuerethaanvloer van vier lagen vier opeenvolgende dagen in beslag neemt, omdat elke laag een nacht moet uitharden. Doordat de vloer niet wordt afgeschuurd, gaan de kleine puntjes van het graniet omhoog staan en krijgt de vloer automatisch een antislipeigenschap.

Kenmerken acrylaat

° grootste voordeel: snelle uithardingstijd op 1 dag, minimale onderbreking van de werking in de slagerij

° ideaal voor situaties met een zware tijdsdruk

° naadloze verwerking met plinten of stootranden

° temperatuurbestendig tot 80°C

° toepasbaar bij droog weer van 0°C tot 30°C

° antislip goed regelbaar in acrylaatvloer via kwartskorrels die volledig in de hele massa worden ingestrooid.

° gemakkelijke reiniging door naadloze afwerking

° niet doorlatend

° chemische resistentie aanpasbaar naargelang van de belasting door het plaatsen van een andere topcoat

° geen verkleuring van het oppervlak, daar de gebruikte kwartskorrels zijn ingekleurd.

° verschillende basiskleuren mogelijk

° kostprijs acrylaat vergelijkbaar met epoxyvloer ( afgewerkte vloer)

Minpunten

° erg indringende geur die vrijkomt, eigen aan acrylaatmonomeren

° alle voedingswaren moeten volledig uit de dichte omgeving en uit de koeling worden ontruimd, gezien de ernstige geuropname. Zeker varkensvlees is hieraan onderhevig!

4. Polyurethaan-cementvloer

In industriële bedrijven moeten de vloeren vaak niet enkel wisselende omgevingstemperaturen kunnen weerstaan, maar ook rechtstreeks hittecontact.

Traditionele kunststofvloeren( zoals epoxy en polyurethaan) verweken bij temperaturen boven de 60°C en bereiken hierbij hun limiet. Het gevolg hiervan is dat in dit soort extreme omstandigheden de vloerafwerking loslaat, stukgaat of bladdert. Dit is vaak het gevolg van verkeerde keuzes, die zijn gemaakt in het voortraject.

Een polyurethaan-cementvloer is een vloer op basis van een mix van polyurethaan en cement. PU-cementvloeren zijn door de hybride minerale samenstelling bestendig tegen wisselende temperaturen van -40°C tot maximaal 120°C.

Deze vloeren zijn uitstekend toepasbaar  in ruimten waar hoge mechanische, thermische en chemische belasting ( of combinaties hiervan) een rol spelen.

Kenmerken polyurethaan-cementvloer

° een zeer hoge chemische bestendigheid

° uitstekende anti-slip

° mechanisch zeer zwaar belastbaar

° aan te brengen op vers beton

° snel belastbaar, binnen één à twee dagen

° antistatische uitvoering mogelijk

° volledig geschikt voor de voedingsindustrie (HACCP)

Onderhoud

Kunstharsvloeren reinigt men het beste met neutrale ontvetters. Als hulpmiddelen kunnen een borstel, hogedrukreiniger of reinigingsmachine de vloer in ere houden!

Andere vloeren dan kunstharsvloeren

Graniet

Graniet wordt vaak geplaatst in vleesverwerkende industrie en slachthuizen. Deze steensoort is antislip, kleurvast, chemisch bestendig en stootvast. Verder is graniet goed bestand tegen zware mechanische belasting. Reinigen wordt dan weer moeilijk, tenzij men kiest voor graniet in combinatie met een coating. Graniet plaatsen duurt langer dan bij kunstharsvloeren.

Zuurbestendige tegels

Zuurbestendige tegels blijven eveneens populair, omdat het gemakkelijk herstelbaar is in vergelijking met andere materialen. Zij zijn evenwel moeilijk te leggen. Zij zijn ook bestand tegen zware belasting en in omgevingen waarin er met zuren worden gewerkt, vormen zij vaak een uitgesproken keuze. We komen deze tegels vooral tegen in industriële garages, brouwerijen en zuivelsector.

Foto’s:

FOTO 1: P1030147

Het belangrijkste voordeel van kunstofvloeren is het ontbreken van naden.

FOTO 2: Bree Vloer

Bij het aanbrengen van een nieuwe vloer zijn ook de stootranden van belang. Om hygiënische redenen  is hier de naadloze overgang van vloer naar wand essentieel.

FOTO 3: Vloeren

Kunstharsvloeren reinigt men het beste met neutrale ontvetters.

FOTO 4: DSC-0302

De meeste kunststofvloeren zijn bestand tegen temperaturen tot 80°C. Wanneer de temperatuur te hoog oploopt voor een kunstofvloer, dan kan die verkleuren en zelfs zacht worden. Kookketels kunnen voor het gevaar zorgen. Er zijn wel oplossingen mogelijk, waarbij vloeren hittebestendig kunnen worden gemaakt tot 120°C.

&&&