Hoeveslagerij Willemsen in Lanaken geopend

Hoeveslagerij Willemsen heeft eind oktober 2022 de deuren geopend. Hier gaat het niet om een gewone slagerij, wél om een hoeveslagerij, waarin het vlees dat wordt aangeboden, afkomstig is van de hoeve. Bij aankoop kun je ook direct de boerderij bezoeken en zien waar je vlees vandaan komt.

Guy Willemsen is de vierde generatie die actief is in de vleessector. Zijn overgrootvader bouwde de slagerij op voor de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog en de vele verwoesingen startte hij opnieuw van nul, maar hij slaagde erin door ook de dieren zelf te gaan kweken. Het was de grootvader van Guy die niet allen een vleeshandel, maar ook slachthuis oprichtte.

Zowel de boerderij als de slagerij zijn gevestigd in de Molenbergstraat in Lanaken. De boerderij verkoopt alleen vlees van eigen boerderij, geslacht en verwerkt in het eigen slachthuis”, legt Guy Willemsen uit. “Bij ons kunt u rundvlees, varkensvlees van eigen kweek kopen. Voor de liefhebbers ligt er zelfs ”jerky’ in de zoutkast’dry aged rundvlees.’

Iedereen die geïnteresseerd is, kan een kijkje nemen in de stallen. En zo vertrouwd raken met de productiewijze en de gehanteerde kweek methodes in de boerderij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*