Slager Hendrik Devos en Carine De Scheemaeker gaan met pensioen

De Scheemaeker-Devos is een drukbezette slagerij in Sint-Baafs-Vijve. Sinds eind oktober staan Hendrik Devos (65) en Carine De Scheemaeker (64) niet meer achter de toonbank. Na 29 jaar gaat het koppel samen met pensioen. De nieuwe generatie met Julie treedt aan.

Toen Hendrik Devos en Carine De Scheemaeker elkaar ontmoetten, bezaten de ouders van Carine een slagerij in de Molenstraat in Wielsbeke. Hendrik’s zus Linda en Carine’s broer Ferdi zijn bij het bedrijf gekomen. Ondertussen leerde Hendrik ook het slagersvak, maar koos hij eerst voor een andere carrière: die van de professionele wielersport. “Ik was 13 jaar lang professioneel wielrenner en reed tien keer de Tour de France”, vertelt hij. “Na 13 jaar ben ik in 1991 met het wielrennen gestopt”, zegt Hendrik Devos.

Samen met Linda, Ferdi en Dominique, de zoon van dat koppel bouwden ze een nieuwe slagerij in Sint-Baafs-Vijve uit. Hendrik Devos: “De keuze voor de slagerij lag voor de hand. Ik kende het slagersvak en dat verleert men niet. “, zegt Hendrik. Het koppel herinnert zich hun debuut alsof het gisteren was: “In een kleine en vriendelijke gemeenschap als Sint-Baafs-Vijve hebben we snel een goed klantenbestand opgebouwd. Het groeide en groeide tot we er ook traiteurafdeling bijnamen.

Zes dagen per week

2″9 jaar lang was het hard werken: zes dagen per week, van de 5 uur ‘s morgens tot 19 uur ‘s avonds. Maar we vonden het fijn. Ik heb 29 jaar als slager gewerkt en mijn vrouw Carine werkte sinds haar 14e in de slagerij van haar ouders. Dus dat liep dus allemaal van een leien dakje,” glimlacht hij. Dominique en Els’ dochter Julie nemen het nu over van Hendrik: “We hebben een goed team gevormd met Dominique en zijn vrouw Els. Nu laten we het over aan de jongere generatie. We hebben er alle vertrouwen in”, aldus Hendrik. Zaterdag 31 oktober was het de laatste dag voor Hendrik en Carine.

Op 1 november werd de komst van Julie als nieuw lid van het team gevierd. Jullie vertelt: “Na 29 jaar gaven Hendrik en Carine in het Allerheiligenweekend de fakkel door. Ik heb toen aan alle klanten een presentje uitgedeeld om hen mee te delen dat ik voortaan samen met mijn ouders de slagerij zou voortzetten. Ik ben blij met deze nieuwe stap in mijn carrière “.

1 Comment

  1. Ik ben lid van de WTC fietsclub Ooigem, op 22 okt. hebben we een verrassingsreis voor de clubleden. ‘s Avonds willen we een bbq houden als afsluiter. Daarvoor hebben we het zaaltje “Mozaiek” voorbehouden. In het verleden hebben we al gebruik gemaakt van jullie diensten. Kunnen we gebruik maken van jullie diensten ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*