Hemiksen verliest zijn slagerij

De afgelopen weken zijn er vragen gerezen rond de bestaande slagerij. Slager Tom De Vos in de gemeente besloot na vijftien jaar te stoppen met zijn zaak. Hemiksem verliest zijn enige dorpsslager.

De bekende slagerij was na de feestdagen niet meer geopend. Op de etalage stond een bordje dat aangaf dat de winkel voor onbepaalde tijd gesloten zou blijven bij gebrek aan personeel. Klanten reageerden met bezorgdheid.

De bevolking heeft met spijt vernomen dat de sluiting definitief is. Voor velen is het een verrassing. De slagerij, die in 2004 werd geopend, was zeer populair bij Hemiksemnaar en stond naast vers vlees en zelfgemaakte worstjes ook bekend om het brede scala aan gerechten die er werden aangeboden!

De slager gaat liever niet te veel in detail treden. “Het was mijn persoonlijke beslissing,” zegt hij.

Voormalig stadhuis

Het feit dat de beenhouwerij stopt betekent ook dat de deuren van het aangrenzende oude gemeentehuis gesloten blijven. Het gebouw werd door de slager van de gemeente gehuurd als feestzaal voor het organiseren van recepties, feesten (bruiloften) enz. Het was ook open op marktdagen op woensdagochtend en er werden regelmatig ontbijten of lunches gehouden.

Bron: Het Nieuwsblad/HLN

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*