Genieten staat centraal bij nieuwe kaascampagne van Vlam


Op 5 oktober lanceerde VLAM een nieuwe kaascampagne met de slogan “Onze kleine momenten”. Gróóts met Kazen van ons. De campagne laat zien dat de Belgische kaas alledaagse kaasmomenten verandert in pleziermomenten.

De nieuwe kaascampagne speelt in op onze Belgische gewoontes en presenteert de dagelijkse kaasmomenten onder het motto “Onze kleine momenten”. Gróóts met Kazen van ons’. De campagne wordt uitgezonden op televisie, online en in winkels.

Kaasmomenten om van te genieten

De tv-spot toont lekkere dagelijkse kaasmomenten met de volgende klassiekers: een hapje na een voetbalwedstrijd, een gemengd portie op een terrastafel in een fietscafé, een kaaspistolet op zondagochtend en een bruin boterham met kaas in je brooddood.

De eerste campagnegolf loopt van 5 tot 25 oktober, de tweede van 9 tot 22 november.Het spotje is te zien op de kanalen 1, VTM 1, VTM 2, VTM 3, VTM 4, Vier, Vijf, Zes, Discovery Channel en TLC. Korte versies, elk gericht op een kaasmoment, worden online getoond. Mediaboodschappen versterken de campagne en creëren de wens om de lokale kazen te proeven.

Affiches met verschillende kaasmomenten in de buurt van de winkels van Carrefour, Delhaize en Colruyt en radiospots in de winkels zorgen voor impact van de campagne tijdens het winkelen.

De Belgen zijn kaasliefhebbers. Enkele cijfers

Kaas is een klassieker binnen de Belgische eetgewoontes. De Belgen zijn gemiddelde Europese consumenten van kaas met een binnenlandse consumptie van ongeveer 12 kg per hoofd van de bevolking. In 2019 bedroeg dit cijfer 11,5 kg per inwoner. Onze voorkeur gaat uit naar harde kaas. Harde kaas is goed voor 53% van het inkoopvolume.

In 2019 waren de Belgische kazen goed voor 15,5% van het volume en 20,3% van de omzet van de totale binnenlandse kaasconsumptie. In Vlaanderen ligt dit aandeel iets hoger.

De Belgische kaas is bijzonder sterk in halfharde kazen met korst en heeft de laatste drie jaar een zeker aandeel gekregen, met een volumeaandeel van 54% in 2019.

De Belgische kaas heeft het grootste volumeaandeel in de gespecialiseerde handel. Hier wordt 43% van de in België geproduceerd kaas verkocht. De hard discount was goed voor 9% in 2019.

De term “Kazen van bij ons” is goed ingeburgerd onder de Vlamingen, met een naamsbekendheid van maar liefst 95% en een logobekendheid van 88%. De Belgische kaas is goed gepositioneerd tussen de Nederlandse standaardkazen en de veelzijdige Franse kazen. De Vlamingen weten dat de Belgische kazen heel wat kwaliteits- en karakterkazen bevatten die goed zijn voor geneitmomentjes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*