Geen slagerij Vandekerkhof meer in Lummen, wel rondtrekkende verkoopwagen

Vleesboetiek, traiteur en kwaliteitsslagerij Vandekerkhof, in de Kerkstraat in Lummen sloot zondag 28 maart 2021 om 12.30 uur voorgoed de deuren. “We hebben gekozen voor een verkoopwagen en zullen vanaf 15 april aanwezig zijn op vaste locaties in Lummen en omstreken”, legt Jaak Vandekerkhof (53) uit.

“Drie jaar geleden ontstond het idee om een verkoopwagen te bouwen”, melden Jaak en Katrien Vandekerkhof. “De winkel was aan renovatie toe. In plaats van die te renoveren, kozen we voor een verkoopwagen, waarbij we naar onze klanten konden toestappen. Wij zullen ons kwaliteitsvlees, gebraden kip en spareribs aanbieden op vaste plaatsen in Lummen en omstreken.”

Met hun nieuwe rijdende zaak Slagerij/Kip&Rib willen zij het gat opvullen in steden waar geen slagerij is. “Toen mijn ouders hier begonnen, waren er tien slagers in Lummen. Nu ben ik de laatste. Alleen in Meldert is er nog één collega slager. Er zijn steeds minder dorpen en steden waar je een echte traditionele slager kunt vinden,” zegt Jaak.

Verkoopwagen

“Slager zijn: ons werk en onze passie. We genieten ervan, ook al moeten we lang en hard werken. Als onze klanten tevreden zijn, zijn wij dat ook. Op de laatste dag dat we onze winkel openhielden, kwamen tal van mensen hier binnen om ons bloemen of een fles wijn aan te bieden. We hebben samen met onze klanten een traantje weggepinkt.”

Jaak Vandekerkhof: “Aan de Hoefstraat in laren hebben we gebouwd. Daar gaan we twee dagen met onze verkoopwagen staan. Er komt dus geen vaste winkel. Eind april hoop ik dat we op zondagvoormiddag onze verkoopwagen mogen opstellen op de parking van Limpa Meubelen. We hebben een goede locatie gevonden in Zelem met voldoende parkeerruimte”.

2 Comments

  1. Dag, veel succes met jullie verkoopwagen en kijk er eigenlijk naar uit.Daarom mag je mij als gekend die vaste locaties mededelen zodat ik kan langskomen. Dank u

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*