Frankrijk verbruikt meer buitenlands vlees

In Frankrijk heeft de inflatie geleid tot een drastische daling van de vraag naar vlees met 23%. Deze situatie brengt sommige boerderijen in gevaar, ondanks de sterke gehechtheid van de Fransen aan vlees. Hoewel de vleesconsumptie hoog blijft, is een opmerkelijke trend de toename van de import van buitenlands vlees, voornamelijk vanwege de lagere kosten. In de afgelopen twee jaar is de invoer van vlees met 23% gestegen, voornamelijk in verwerkte gerechten.

Frans vlees, dat duurder is om te produceren en zeldzamer is geworden door de afname van de nationale veestapel, vormt een uitdaging voor veehouders. In zeven jaar tijd heeft Frankrijk bijna 860.000 koeien verloren. Franse boeren moeten voldoen aan strengere normen en hebben te maken met hogere kosten dan andere landen.

Fast food en bereide gerechten

Hoewel Frans vlees 20 tot 30% meer kost, geven sommige restauranthouders, zoals Laura Marti, er de voorkeur aan om kwaliteitsvlees aan te bieden, ondanks de impact op de prijzen. Klanten genieten vaak liever van hun eten in restaurants, waar kwaliteitsvlees wordt gewaardeerd, ook al is het duurder. Geïmporteerd vlees daarentegen is eerder te vinden in kant-en-klaarmaaltijden en fastfoodzaken, waarvan er momenteel meer dan 50.000 fastfoodzaken zijn in Frankrijk, een record in een land dat bekend staat om zijn gastronomie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*