Franky Fresh Food opent distributiehub in de Kempen om files te counteren

Franky Fresh Food, een bedrijf van de groep Willy Naessens, heeft in Dessel onlangs een derde distributiehub geopend om de klanten in de regio van Antwerpen, de Kempen en Limburg te bevoorraden. Tot voor kort gebeurde de belevering vanuit Wortegem-Petegem (West-Vlaanderen) en Huizingen (nabij Brussel), maar door de toenemende filedruk op de Vlaamse wegen werd beslist een nieuwe uitvalsbasis uit te bouwen.

Franky Fresh Food verkoopt vleeswaren, kazen, specialiteiten en diepvriesproducten aan slagers, traiteurs, delicatessenzaken en zelfstandige warenhuizen. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een eigen merk charcuterieproducten, Bourgon. In totaal heeft het 8.000 producten in het assortiment.

Willy Naessens kocht Franky Fresh Food iets meer dan vijf jaar geleden. Dat bestond onder andere uit Frank Delmote in Wortegem-Petegem, Blancke in Huizingen en Anderlecht en het transportbedrijf Transfra in Wortegem. Tot de groep Willy Naessens Food behoren ook enkele productiebedrijven, zoals Quality Salami in Aartselaar en dagschotelproducent Marblo Culinair uit Wortegem.

Een jaar geleden werd ook het bedrijf Louis Van Baelen uit Dessel overgenomen, dat onder de naam Fresty Fresh in de markt bekend staat. Het doel was enerzijds om het aanbod uit te breiden en anderzijds om een uitvalsbasis uit te bouwen voor het Antwerpse, de Kempen en Limburg.

De vestiging in Dessel is sinds kort operationeel als een derde distributiehub voor de groep. “We vermijden hierdoor de files in en rond Antwerpen. Het was niet langer efficiënt om de klanten in Antwerpen en Limburg rechtstreeks vanuit West-Vlaanderen te bedienen”, legt logistiek manager Koen De Clercq uit.

De hubs in Huizingen en Dessel worden ’s nachts vanuit de hoofdvestiging in Wortegem beleverd, van waaruit de volgende dag de verse en diepvriesproducten naar de regionale klanten worden vervoerd.

Hiervoor diende ook het wagenpark uitgebreid te worden: de versleverancier kocht onlangs twaalf DAF LF distributietrucks aan. De nieuwe voertuigen beschikken over een koelgroep (diepvries vooraan, koeldepartement achteraan) en een laadklep aan een van de deuren. Franky Fresh Food heeft een vloot van in totaal 58 eenheden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*