Filip Fontaine aan het roer van Vlam

Filip Fontaine volgt vanaf 1 juli Frans De Wachter op als algemeen directeur van VLAM vzw. Filip werkte voorheen lang voor de groente- en fruitveilingen en vervulde recent interim CEO-opdrachten bij EIT Food en Lidwina, een maatwerkbedrijf in de Kempen.

Frans De Wachter is jurist van opleiding en startte zijn loopbaan bij de toenmalige Nationale Dienst voor de Afzet van Land- en Tuinbouwproducten (NDALTP), de voorloper van VLAM, in 1984. Hij volgde er de juridische zaken op. In 1995 werd hij algemeen secretaris, in 1999 directeur algemene zaken en in 2006 algemeen directeur.

Frans De Wachter volgde o.a. de integratie van VLAM in de Vlaamse overheid als privaatrechtelijke EVA (Extern Verzelfstandigd Agentschap). Onder zijn leiding werd het organigram van VLAM hertekend en werd de aanwezige expertise beter benut en verder uitgebouwd in (nieuwe) expertisecentra (marketing, voeding en educatie, communicatie, BtoB – export). Frans De Wachter is met pensioen sinds 1 juli.

VLAM telt op dit ogenblik 80 werknemers en heeft een jaarbudget van 27 miljoen euro dat gelijk besteed wordt aan binnen- en buitenlandse promotieactiviteiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*