‘Dupont Professional Food Equipment’ verhuisd en officiëel geopend in Zwevegem

Dirk en Sarah Dupont hebben op 8 november 2019 hun nieuwe zaak ‘Dupont Professional Food Equipment’ officieel geopend op de industriezone De Pluim in Zwevegem. En zoals we het van Dirk en dochter Sarah gewoon zijn bouwden ze er  een leuk feestje rond.

Dirk herinnert zich nog hoe hij in 1984 van start ging. Hij wist dat er een tekort was aan leveranciers in klein materiaal voor slagers en traiteurs en zag een gat in de markt. Het was aanvankelijk keihard knokken, maar in 1991 verhuisde de firma al naar ’t Hoge 98 waar ze dus tot afgelopen 1 oktober 2019 verbleef. Dirk en Sarah vertellen: “ We merkten de laatste jaren een nijpend plaatsgebrek op. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie belandden we op De Pluim in Zwevegem”. “Dicht bij onze vroegere vestiging, én groot genoeg, want met 7.500 vierkante meter is het perceel driemaal zo groot als onze vroegere locatie. Bovendien konden we hier rekenen op alle mogelijke steun, want de burgemeester Doutreluigne staat hier keihard achter ‘zijn handelaars en ondernemers’ ”, aldus Dirk Dupont.

Groeien

“In Kortrijk blijven was een veilig optie geweest. Maar dan was groeien uitgesloten. En iedereen weet dat stilstaan achteruit gaan is.” Als Dirk de hele evolutie overblikt, zegt hij filosofisch: “Ik ben een andere type zakenman dan mijn dochter. Bij mij speelden buikgevoel en intuïtie een grote rol. Vandaag is zakendoen – zoals toen – niet langer mogelijk. Nu wordt alles veel meer bestudeerd, becijferd en becalculeerd. En daar is Sarah dan weer een kei in. We vullen elkaar daarom ook uitstekend aan!”

Eén nieuw logo, één nieuwe naam

De firma stelt 19 mensen tewerk en draait een omzet van een kleine 9 miljoen euro. Dupont steunt daarbij op drie pijlers: de verkoop van klein materiaal aan de vakmensen, de verkoop van plastic bewaarbakjes en schalen – en dit is vooral exportgericht – en de verkoop aan de particuliere hobbykok. Die drie activiteiten werden in het nieuwe gebouw allemaal samengebracht onder één naam ‘Dupont Professional Food Equipment’. Een nieuw logo werd ook geïntroduceerd.

Mooie showroom

Wie ’t Hoge goed weet liggen, zal merken dat de nieuwe zaak slechts 5 minuutjes verwijderd is van de oude vestiging. Verkeerbordjes wijzen je vanaf de snelweg E17 de weg. De toonzaal is sober, maar stijlvol ingericht. Naast de imposante roodgeschilderde inkom, zijn de eyecatchers het professionele kookeiland en de gezellige binnentuin. “Hier willen we meermaals per jaar workshops, kookdemonstraties en culinaire events voor particulieren en professionals organiseren.”, vertelt Dirk. “Hier ben ik ook het meest in mijn element, tussen de mensen!”

Foodie en Pro

“Om een onderscheid te maken in de communicatie naar onze klanten, profileren we ons naar onze particuliere klanten als Dupont Foodie en komen we naar onze professionals naar buiten als Dupont Pro.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*