Duitse boeren ondersteunen de centrale aanpak van de Afrikaanse varkenspest

De Duitse Boerenbond en de Jachtvereniging verdedigen een centraal crisisteam voor de bestrijding van de Afrikaanse varkenspest. “Het team moet de strijd tegen AVP over de districts- en landsgrenzen heen coördineren,” zegt hij. Vorige week werden nog drie besmette everzwijnkadavers gevonden, waardoor het totale aantal besmettingen in Duitsland op 32 komt. De oproep valt samen met een geplande bijeenkomst van de Duitse staats- en landbouwministers.

De drie pas besmette karkassen werden gevonden in een eerder aangewezen “risicozone” in de buurt van de Poolse grens. De Duitse varkenspopulatie is tot nu toe niet door het virus getroffen. De Duitse boerenvereniging Bauernverband en de jachtvereniging willen een meer gecoördineerde en overtuigende aanpak van de Afrikaanse varkenspest.

Centraal management

Een centraal crisismanagementteam moet de strijd tegen het virus coördineren”, zeggen ze, “en we eisen ook een beter hek nodig met de Poolse grens om te voorkomen dat besmette varkens Duitsland binnenkomen. We willen ook meer lokale boeren, jagers en houthakkers gebruiken om de karkassen van wilde varkens te zoeken. Ook deze vrijwilligers moeten hiervoor worden gecompenseerd.

Twee weken na de eerste uitbraak neemt het aantal besmette wilde zwijnen in de Duitse deelstaat Brandenburg gestaag toe. Sinds de eerste uitbraak steeg het het aantal tot 32, en de Duitse regering heeft een besmet gebied aangewezen. In het getroffen gebied zijn er 53 varkenshouderijen – waarvan er 14 leeg staan – met in totaal zo’n 12.000 varkens.

Bron: Vilt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*