Duits bedrijf vraagt toestemming bij EFSA voor het op de markt brengen van kweekvlees

De Duitse start-up The Cultivated B, een dochteronderneming van Infamily Foods, heeft bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) toestemming gevraagd om vlees uit bioreactoren op de markt te brengen, de eerste aanvraag in zijn soort. Ze willen een product verkopen op basis van gekweekt vlees en plantaardige eiwitten, vergelijkbaar met een hotdog. Goedkeuring kan echter minstens 18 maanden duren, zo niet meerdere jaren, vanwege de strenge regelgeving van de Europese Unie voor nieuwe voedingsmiddelen.

The Cultivated B was oorspronkelijk een technologieleverancier voor fabrikanten van kweekvlees, maar ze hebben nu hun strategie gewijzigd om hun eigen kweekvlees op de markt te brengen. Dit maakt deel uit van de duurzame proteïnestrategie van de InFamily Foods Group.

Twee in de VS en een in Singapore

In de Verenigde Staten hebben twee producenten al toestemming gekregen om celvlees uit bioreactoren op de markt te brengen en ook in Singapore is het op de markt brengen van kweekvlees goedgekeurd. Kweekvlees wordt beschouwd als diervriendelijk, schoon, veilig en duurzaam, met aanzienlijke milieuvoordelen ten opzichte van de traditionele veehouderij. Er moeten echter nog technologische en financiële hordes genomen worden voordat het op grote schaal op de markt gebracht kan worden en de reacties van de consument moeten nog komen.

Onzekerheid omtrent aanvraag

Er moet worden opgemerkt dat er enige verwarring bestaat over het proces dat The Cultivated B heeft doorlopen met de EFSA, aangezien het lijkt te gaan om een ‘voorverzoek’ dat niet formeel is erkend. Het is mogelijk dat het bedrijf zich gewoon heeft geregistreerd om een identificatiecode te krijgen op het EFSA-platform, wat niet noodzakelijkerwijs het begin van een regelgevend proces betekent.

KADERSTUK

In Infamily Foods,

Als leverancier van technologie, diensten en producten richt Infamily foods zijn toekomstgerichte productie en grondstofketens op innovatie. Bovendien investeert het systematisch in technologie en onderzoek en ontwikkeling.

De bedrijven THE FAMILY BUTCHERS en THE PLANTLY BUTCHERS leveren al betrouwbare bronnen van hoogwaardige eiwitten. Met THE CULTIVATED B streeft Infamily Foods naar een schaalbare, duurzame eiwitproductie via state-of-the-art biotechnologie, waardoor het de wereldwijde innovatieleider voor alternatieve eiwitten wil worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*