Concept van Fresh Atelier door Delhaize stopgezet

Fresh Atelier van Delhaize EMG = Evolution Media Group

Delhaize opent geen nieuwe winkels meer van Fresh Atelier. En de bestaande winkels krijgen een nieuwe bestemming. Dit werd woensdag 14 oktober 2020 aangekondigd door de supermarktgroep. “Er is minder vraag naar on-the-go-producten,” zei Delhaize. Fresh Atelier is onder andere gevestigd in Leuven en Brussel.

Delhaize: de winkels van Fresh Atelier worden omgevormd tot nieuwe winkels met andere formule, zoals Shop&Go

In 2018 opende Delhaize haar eerste Fresh Atelier in de Ravenstein Gallerij in Brussel. Met salades, soepen, warme broodjes en sushi richtte men zich op een stedelijk publiek of bijvoorbeeld ook op pendelaars. De ambities van Delhaize voor 2018 waren hoog. Destijds schatte Delhaize het potentieel van Fresh Atelier in tot zo’n 200 nieuwe winkels in drie jaar tijd.

Een nieuw concept

Het concept is nu stopgezet. Sommige van de tien winkels in Brussel, Antwerpen en Leuven zullen uiteindelijk Shop&Go-winkels worden, en sommige zullen worden omgevormd tot een nieuw, nog onbekend concept. Eén winkel (aan de Antwerpse Meir) zal uiteindelijk sluiten. Voorlopig blijft er een nieuwe studio over (Brussels Noordstation).

Corona breekt de trend

De supermarktgroep vindt dat de Fresh Atelier moet worden afgeschaft omdat het concept niet meer voldoet aan de behoeften van de klanten als gevolg van de coronacrisis. De mensen werken nu vaker thuis, reizen minder naar de steden en veel minder mensen pendelen nog. “De coroanpandemie heeft de trend doorbroken. Er is veel minder vraag naar producten op straat en dat zet de winstgevendheid onder druk”, vertelt hij het bedrijf.

Minimale impact op het personeel

De impact op de werkgelegenheid zal minimaal zijn. Verswinkels hebben slechts 2 of 3 mensen in dienst en voor de nieuwe winkels is er ook personeel nodig..

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*