Cédric Mortier uit Nevele is beste slager van België

Food & Meat vertelde u reeds dat Cédric Mortier (33)op Meat Expo tot ‘Beste slager van ons land’ werd uitgeroepen. Cédric nam voor het eerst deel aan de meesterschapwedstrijd. Daarin strijden slagers uit gans België met hun eigen producten om deze prestigieuze titel. Er waren maar liefst 840 inzendingen én Cédric Mortier behaalde de beste score. Vier jaar lang mag Cédric zich nu de beste slager van het land noemen!

De slagerij van Mortier heeft tien ambachtelijke producten in vier categorieën ingestuurd. De boerenhesp van het huis en de Parijse worst staken met kop en schouders boven de concurrentie uit, maar ook de mozaïekworst, salami Parma, salami Kopenhagen, fijnkostsalami, zachte salami, gebakken BBQ-ham en gekookte beenham vielen in de prijzen.

De slager werd door de minister van Middenstand David Clarinval (MR), met de eerste prijs bekroond. Hij werd uitgeroepen tot beste slager van België!.

Geheim recept

“Dit had ik niet verwacht,” zegt Cédric Mortier (33) trots. “Het was de eerste keer dat ik meedeed en ik ben een van de jongste winnaars ooit. Wij staan bekend om onze boerenhesp, die ik zout en kruid volgens het recept van mijn overgrootvader. Dit nu vertaald te weten in een nationale prijs is een hele eer!

Cédric Mortier vormt de vijfde generatie van de slagersfamilie Mortier in Nevele. In 2011 nam hij de zaak over van zijn vader Hendrik en zijn moeder Veronique. In de zomer van 2020 opende hij, samen met zijn vriendin Laura De Tavernier (31) een ruime slagerij op een nieuwe locatie, aan de Camille Van der Cruyssenstraat 43, vijfhonderd meter gelegen van de ouderlijke slagerij.

“We werken met lokale producten,” besluit Mortier. “Al onze varkens komen van Brasvar in Nevele.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*