Butchers Boys lanceren hun foodtruck op Tieltse Europafeesten

Het is niet alle dagen zo dat twee broers hetzelfde beroep uitoefenen, elke dag samenwerken en dan nog eens een nieuw concept lanceren. Maar voor Joran (22) en Jarne Delbare (18) uit Tielt geldt dat wel. Afgelopen Europafeesten oogstten ze als de Butcher Brothers veel succes in Tielt met hun Italiaanse foodtruck.

Twee broers en allebei slager van opleiding. Een stiel die ze van hun ouders hebben geleerd, in de slagerij Delbaere aan de Meulebeeksesteenweg in Tielt, maar ook op school in de Ter Groene Poorte in Brugge. En de broers hebben nog meer gemeen: allebei houden ze van voetbal en zijn ze supporter van Club Brugge. Op een van hun voetbaluitstapjes rijpte de idee om als Butcher Boys de boer op te gaan.

Driewieler Plaggio Ape*

Ze kochten een Italiaanse Ape en richtten die in als foodtruck. Ze probeerden hun formule een eerste maal uit op de Tieltse kerstmarkt. Later volgden een aantal andere evenementen. Hun doel is tweeledig: enerzijds barbecues, showcooking en hamburgerparty’s verzorgen op feestjes, anderzijds met de streekproducten van de slagerij naar allerlei markten en evenementen trekken.

Specialiteiten

En de slagerij Delbaere heeft heel wat in eigen huis bereide vleeswaren zoals bijvoorbeeld zijn ambachtelijke bierpaté of Tieltse gerookte ham. Allebei zeer geliefde producten in de streek. “Al onze charcuterie is zelfgemaakt”, vertelt Jarne. “In functie van de seizoenen passen we het aanbod waarmee we naar de markten trekken aan: meer koude vleeswaren en salades in de zomer en meer gerookte producten in de winter.”

  • De Piaggio Ape (Italiaans voor bij): ook wel Ape Piaggio genoemd is een driewielig licht bedrijfsvoertuig op basis van een vespa-scooter. Hij werd sinds 1948 door Piaggio geproduceerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*