Nederlandse buren kiezen voor Nationale Week zonder Vlees én nu ook zonder Zuivel

Van 7-13 maart 2022 vindt de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel (NWZV&Z) plaats. Nederland organiseert al jaren een Nationale Week Zonder Vlees. Het is het bekendste Nederlandse initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. De nationale campagne vindt elk jaar in maart plaats en wordt gesteund door vele partners uit de voedingsindustrie. Dit jaar zullen tijdens deze week ook zuivelproducten van het menu worden geschrapt.

“Samen geloven we dat elke dag vlees eten tot het verleden behoort. Dit geldt ook voor zuivel. Daarom wordt de editie van 2022 de “Nationale Week zonder Vlees en zonder Zuivel”, stelt de organisator. Alle Nederlanders die dit initiatief steunen, worden aangemoedigd om tijdens deze week niet alleen vlees op te geven, maar ook te proberen zuivelproducten te vervangen. Dit zal leiden tot de bevordering van een plantaardig dieet, waarbij vlees en zuivelproducten worden vervangen door vegetarische en veganistische alternatieven.

Niet saai

Zoals de organisatie het zegt: “Proeven en genieten is geloven, want veganistisch eten is niet saai, smaakloos of ingewikkeld. Het is een kleine inspanning die een ongelooflijk positief effect heeft op mensen, dieren en het milieu. Doe mee en geef dit jaar niet alleen vlees op, maar probeer ook zuivelproducten te vervangen! Als u elke dag vlees en zuivelproducten laat staan, kunt u een grote bijdrage leveren aan de toekomst van onze planeet. Een dag zonder vlees en zuivelproducten wordt de nieuwe norm. In 2030 zullen de Nederlanders meer planten en minder dieren eten. En wat doet u?”, houdt het pleidooi in.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*