Brand bij Delhaize-leverancier van varkensvlees werd snel ondervangen

De brand in het vleesverwerkingsbedrijf Hilton Foods in de haven van Gent heeft ‘tijdelijke’ gevolgen voor de bevoorrading van de Delhaize-winkels. Maar aan deze situatie werd onmiddellijk gesleuteld, zodat lege schappen vermeden konden worden.

Hilton Foods, een exclusieve partner van Delhaize, is een van de belangrijkste leveranciers van voorverpakt vlees van de keten. De onderneming levert varkensvleesproducten zoals worsten, koteletten en gehakt.

Volgens de woordvoerder van Delhaize zou de brand minimale gevolgen moeten hebben voor de klanten. Een zending die vertrok voor de brand begon, kon maandag de rekken vullen. De volgende zending ging verloren door de brand, wat betekent dat sommige schappen dinsdag leeg kunnen blijven.

Verwacht wordt echter dat de rayons snel weer op voorraad zullen zijn. “We hebben onmiddellijk een crisisteam opgericht om snel op andere leveranciers over te schakelen,” zei Roel Dekelver. “Hun producten zullen vanaf woensdag in de winkels liggen.”

Hilton Foods Group reageerde ook, in een korte verklaring. “Geen personeelsleden raakten gewond, maar de schade is groot,” zei het bedrijf. “Het crisisplan is geactiveerd om ervoor te zorgen dat lokale leveringen aan klanten doorgaan.”

De brand brak zaterdagavond uit bij Hilton Foods in Desteldonk, een deelgemeente van Gent. Het bedrijf is volledig uitgebrand en de brandweer verwacht dat het nog enkele dagen zal duren om het vuur te blussen. De brand heeft geleid tot stankoverlast in de omgeving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*