Boeren demonstreren in Brussel om de mythes over vleesproductie te ontkrachten

Ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Dierenrechten vond op dinsdag 10 december een demonstratie plaats voor en door de Belgische veekwekers.

Bijna honderd mensen kwamen dinsdag van 11.30 tot 13.30 uur bijeen op de Robert Schuman-rotonde, voor de Europese instellingen in Brussel, om deel te nemen aan de actie “De mythe doorbreken #MeattheFacts”.

Deze actie heeft tot doel de waarheid te ontrafelen van het valse in de populaire ideeën die momenteel worden geuit over de veehouderij.

European Livestock Voice

“We willen de realiteit uitleggen en agribashen bestrijden”.

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door European Livestock Voice, een groep partners in de veevoedingsketen, waaronder de Waalse landbouwfederatie, die voor het eerst de handen ineen heeft geslagen om het debat over dierlijke productie weer in evenwicht te brengen. Op de rotonde stond een tractor geparkeerd. Verschillende ballonnen gebruikten slogans en vooropgezette ideeën. Twee stands gaven informatie over het thema.

Valse info en sloganesk denken

Boeren denken dat ze geconfronteerd worden met een groeiende hoeveelheid valse informatie en dat ze niet meer de middelen hebben om daarop te reageren. In september lanceerde European Livestock Voice zijn eerste onlinecampagne om een debat op gang te brengen over feiten en reacties van professionals in de sector.

“We willen de realiteit van onze manier van werken uitleggen en de strijd aangaan tegen slogans en landbouwbashing “, legt Marianne Streel, een Waalse boerin en voorzitter van de Waalse landbouwfederatie, uit.

“Als ze vertelsels/verhaaltjes vertellen dat onze veestapel verantwoordelijk is voor alle milieuproblemen, dan vergeten ze te zeggen dat herkauwers de enigen zijn die meerwaarde kunnen creëren voor grasland. Als grasland begraasd wordt neemt het meer koolstof op dan een grasland dat verlaten ligt of gemaaid wordt met landbouwwerktuigen…. Het is een hele reeks onwaarheden die onze veestapel in een slecht daglicht plaatst bj de consument. “Ze is het eens met het advies om minder vlees te eten, maar wijst erop dat het vooral belangrijk is om meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van het vlees . En ten tweede niet te vergeten dat vlees een belangrijk onderdeel is van een evenwichtige voeding.

zie video

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*