Betere naleving wetgeving in slachthuizen, uitsnijderijen en koelhuizen

De verscherping van de controles in de vleessector sinds april, naar aanleiding van het Veviba-schandaal, heeft geleid tot een betere naleving in slachthuizen, koelcentra en uitsnijderijen, zo meldt La Dernière Heure woensdag.

Na het Veviba-schandaal in maart heeft de federale minister van Landbouw Denis Ducarme nog eens 2 miljoen euro vrijgemaakt om de controles in de vleessector te versterken.

Nalevingspercentage stijgt

Tussen april en oktober 2018 werden 1.531 bijkomende controles toegevoegd aan de controles die reeds door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in deze sector werden uitgevoerd. Tussen de eerste en tweede golf van monitoring werden positieve resultaten waargenomen. Het nalevingspercentage van de marktdeelnemers is gestegen van 70% tot 88% in de slachthuizen, van 75% tot 86% in de koelcentra en van 72% tot 85% in de uitsnijderijen.

Halvering van inbreuken

Het aantal ireuken werd gehalveerd tussen de twee controlegolven. “De verscherpte controles hebben duidelijk vruchten afgeworpen”, aldus minister Ducarme, die erop aandrong niet te vergeten “dat de overgrote meerderheid van de marktdeelnemers in deze sector perfect op orde is en dat het Belgische vlees een vlees van hoge kwaliteit is, waarvan het controleniveau bijzonder veeleisend is”.


Belga

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*