500 gr gehakt: het kookboek van het jaar 2023 door slager Ben Kuijpers in eigen beheer uitgebracht

Slager Ben Kuijpers uit Maasmechelen heeft een kookboek gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. In het boek, getiteld “500 gr. gehakt”, staan 42 gehaktgerechten die bereid kunnen worden met 500 gram gehakt. Kuijpers vertelde tijdens een interview in “Goeiemorgen, Morgen” op Radio 2 dat “de recepten deels door zijn schoonbroer en hemzelf zijn geschreven, maar dat de foto’s volledig door een computer zijn gegenereerd.

Om het 25-jarig bestaan van zijn slagerij te vieren, maakte Ben Kuijpers samen met zijn schoonbroer gebruik van AI-technologie om het kookboek te produceren. “Ik kreeg het boek van mijn schoonbroer voor mijn 50e verjaardag, en we besloten het ook te koop aan te bieden om het 25-jarig bestaan van de slagerij te vieren,” legt Ben Kuijpers uit.

Het kookboek bevat 42 recepten voor 500 gram gehakt, waarvan sommige zijn geïnspireerd op de wekelijkse promoties van de winkel. Kuijpers vertelde dat ze vaak elke dinsdag een 500-grams gehakt special hebben, en dat zijn schoonbroer dan een gerelateerd gerecht op Facebook post. De foto’s in het boek zijn volledig met de computer gemaakt, wat een kosteneffectief alternatief bleek te zijn voor het inhuren van een fotograaf.

Kuijpers sprak zijn tevredenheid uit over de resultaten: “Ze zijn erg goed gelukt en we zijn er erg blij mee.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*