Carcasse verkozen tot beste steakrestaurant van België

Carcasse van slager Hendrik Dierendonck is het eerste Belgische restaurant dat op de lijst van beste vleesrestaurants ter wereld staat. Carcasse staat op de 44ste plaats.

“Twaalf steakambassadeurs hebben in 2019 700 restaurants over de hele wereld bezocht. Ze letten in de eerste plaats op het vlees in zijn totaliteit. Waar komt het vlees vandaan? Hoe kwaliteitsvol is het? Hoe is het versneden? Hoe ziet de presentatie eruit?

Carcasse, het vleesrestaurnat van Hendrik Dierendonck kwam op nummer 44 op de lijst van “de beste vleesrestaurants ter wereld” . Daarmee is Hendrik Dierendonck de eerste Belg op deze prestigieuze lijst.

Vijf jaar geleden richtte de slager Hendrik Dierendonck (46) naaast zijn slagerij Dierendonck het restaurant Carcasse in Sint-Idesbald op. Het was meteen een succes, want hij werd opgenomen in de Gouden Palm van Leaders Club International en kreeg een ster in de Michelin-gids. Vandaag komt er nog een award, die van de World Steak Challenge.

ss van Hendrik Dierendonck - facebook door EMG = Evolution Media Group

“De wedstrijd voor de beste biefstuk ter wereld bestaat nog maar een paar jaar”, zegt Hendrik. “Het feit dat ons restaurant het beste Belgische restaurant op de lijst is en op de 44ste plaats staat, maakt ons gelukkig. Het is een eer voor ons hele team en in het bijzonder voor chef Sean Uytterhaeghen in de keuken,”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*