Online marktplaats Lokkal: verse producten uit België bestellen via een app

Lokkal - website Lokal dr. EMG = Evolution Media Group

Eind november lanceren vier jonge ondernemers uit Mechelen de online marktplaats Lokkal, waar gebruikers via een app verse producten kunnen bestellen en thuis geleverd krijgen. Het aanbod is Belgisch. Het gaat van lokale kwaliteitsproducten, over groenten en fruit tot vlees en wijn, van Belgische boeren,vissers, producenten en telers.

“Ons land heeft zo veel heerlijke producten te bieden, maar voor consumenten is het lang niet altijd evident om die te vinden, laat staan om ze vers aan te kopen. Daar willen wij verandering in brengen”, zeggen initiatiefnemers Geoffrey Vanherck (28), Gert Aerts (30), Bernd Van Roosendael (27) en Kim Herman (37). Tijdens de lockdown verliet men minder vaak het huis en nam het aantal online bestellingen toe. En dat zette deze vier jonge mensen uit de streek van Mechelen aan het denken: “In verschillende landen zijn er online markten waar je een bestelling kunt plaatsen die weinig uren later bij je thuis aankomt. In België is het concept waarbij je producten vanuit het hele lang kunt bestellen en thuis geleverd krijgt, iets nieuws”, legt Gert uit.

“Inspireer de koper

“U kunt bestellen via onze app, die eind november zowel in de App Store als op Google Play beschikbaar zal zijn. U ontvangt een aantal van uitsluitend in België vervaardigde producten. Wil je een avocado of een mango? Dan ben je niet op de goede weg bij Lokkal. Wij werken alleen met Belgische producten of in ons land verwerkte producten. U vindt er vlees uit de Westhoek, vis uit de Noordzee, wijn uit het Hageland en natuurlijk groenten uit de regio van Mechelen. Met de Kaffefabrik en brouwerij Het Anker hebben we samenwerkingen opgezet voor de koffie en bier. We spreken lokale producenten aan om mee te werken. Het platform kan hen een meerwaarde bieden. Hun eigen, beperkte bereik van bijvoorbeeld hun hoevewinkel wordt met het platform overstegen.

Wij werken niet met een kookboek of een vaste doos met ingrediënten. De formule is compleet anders. Wij inspireren onze bezoekers om te werken met de producten van eigen land.

Leveringsgebied

In eerste instantie zal Lokkal alleen leveren in de regio Mechelen, in de stad Antwerpen, ten zuiden van de provincie Antwerpen en ten noorden van Vlaams-Brabant: “We hebben een magazijn in Mechelen, maar we creëren ook efficiënte logistieke lijnen om de producten zo snel mogelijk aan de deur te krijgen. We beloven dit binnen 48 uur te doen. Wij leveren altijd op het door de klant gekozen tijdstip tussen 13.00 en 21.00 uur, op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. We houden de klant altijd op de hoogte, zodat hij precies weet wanneer we aan de deur staan”, zegt hij. “Uit een marktonderzoek blijkt dat er in België een grote vraag is naar lokale producten. Voorbeelden in het buitenland doen ons geloven in succes. Het is gemakkelijk, je koopt bewuster in en ondersteunt de lokale producenten. En dat doe je met een zo beperkt mogelijke ecologische voetafdruk. U kunt bij Lokkal bestellen vanaf 35 euro, zonder verzendkosten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*